Opmerkelijk: Porsche vangt chiptekort op met nepchips

Porsche chiptekort productie

Het wereldwijde tekort aan microchips en andere halfgeleiders plaagt de auto-industrie al lang. Porsche heeft een opmerkelijke oplossing bedacht om het tekort tijdelijk op te vangen: nepchips.

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat de autosector sinds de coronacrisis geplaagd wordt door een chipstekort. Dat tekort legt af en toe een productielijn stil, en zorgt ervoor dat de levering van heel wat nieuwe auto’s vertraging oploopt. Het ziet ernaar uit dat die vertragingen nog wel even zullen duren. Sommige autoconstructeurs komen daarom met opmerkelijke oplossingen op de proppen.

Placeholders

Zo vertelt Porsche-CEO Oliver Blume in een gesprek met de Duitse krant Stuttgarter Zeitung dat Porsche tegenwoordig zijn toevlucht zoekt tot zogenaamde ‘nepchips’. Dat zijn een soort placeholderchips die later zullen worden vervangen door de werkende chips wanneer die opnieuw voorradig zijn. Dat betekent weliswaar dat Porsche-klanten na de levering van hun nieuwe auto nog eens langs de dealer zullen moeten passeren.

De nepchips worden uiteraard alleen gebruikt voor onderdelen die geen essentiële functies van de auto aansturen, al is het niet meteen duidelijk om welke functies het precies gaat. Maar liever dat, zegt Porsche, dan dat klanten nog langer op de levering van hun nieuwe auto moeten wachten...

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
dominique 10:43
afbeelding van dominique

oei...aan ene kant goed nieuws, dan gaat die van mij er 'sneller' zijn, maar aan de andere kant inderdaad terug naar de garage voor de placeholders te vervangen

a b 08:16
afbeelding van a b

Dit gaan niet noodzakelijke functionaliteiten zijn. Bijvoorbeeld de head-up display die niet aanwezig zal zijn bij levering paar pas achteraf ingebouwd wordt, bij Mercedes is dit al het geval. Of misschien de keyless entry die het niet doet zolang de juiste chip er niet in zit. Allemaal zulke snufjes dus.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws