Boldmen CR 4: Duitsland is nieuwe sportwagen rijker (2021)

Boldmen CR 4 2021

Met merken zoals Wiesmann, Alpina en Gumpert is er in Duitsland geen gebrek aan niche sportwagenbouwers. Boldmen vervoegt zich nu in dat rijtje. Met de CR 4 als een meer dan 400 pk sterke eigenzinnige cabrio. De basis, die kan stiekem wel eens de BMW Z4 M40i zijn.

Friedhelm Wiesmann, de man achter Wiesmann, heeft zich volop op een ander project gestort. Want samen met ondernemers Hans Käs en Michael Käs (vader en zoon trouwens) richt Wiesmann een nieuw automerk op: Boldmen is geboren. Dat merk wil zich in de markt gaan zetten met de CR 4, een roadster die hoogstwaarschijnlijk gebaseerd is op de BMW Z4 maar een eigen identiteit krijgt.

M40i

Om te beginnen plaatst Boldmen een subtiele Audi-grille op de snuit van de Z4. De koplampen en achterlichten zijn dan weer een duidelijk designaccent van Friedhelm Wiesmann, want ook Wiesmanns hebben altijd "insect-achtige" lichten gehad. Vier einddempers achteraan dienen als kelen voor de 3-liter zes-in-lijn voorin die 408 pk en 610 Nm koppel opwekt. Kortom; hoewel Boldmen het niet duidelijk kenbaar maakt is dit stiekem een BMW Z4 M40i in vermomming.

Boldmen CR 4 2021

Met een sprint van 3.9 seconden is de CR 4 allerminst traag. Met een prijs van 185.000 euro is de CR 4 daarnaast allerminst goedkoop. Desalniettemin heeft het bedrijf laten weten dat het al meerder klanten heeft gevonden voor haar roadster. Een officiële onthulling zou deze zomer moeten gebeuren. Misschien nog even wachten op de zon, Boldmen?

Boldmen CR 4 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws