Ghosn moet veel centen betalen aan Renault, Nissan en Mitsubishi

In één van de vele rechtszaken tussen ex-topman Carlos Ghosn en de groep Renault-Nissan-Mitsubishi is een uitspraak gevallen. De van fraude verdachte topman moet daarbij een hoop geld betalen aan de groep van drie automerken.

Een rechtbank in Amsterdam oordeelde dat Carlos Ghosn bijna 5 miljoen aan loon moet terugbetalen aan Renault-Nissan-Mitsubishi. Nochtans had Ghosn zelf de rechtszaak aangespannen omdat hij vond dat de groep hem in 2019 onterecht opzij schoof. Hij eiste zelf 15 miljoen euro aan misgelopen lonen en ontslagvergoedingen op.

Volgens de rechtbank kon dat echter niet omdat er geen arbeidsovereenkomst was tussen Ghosn en Renault-Nissan-Mitsubishi. De toestemming van de raad van bestuur die daarvoor nodig was, was niet aanwezig. Daardoor oordeelde de rechtbank dat Ghosn zelf een deel van de wél ontvangen bedragen voor lonen die hij ontving tussen april 2018 en november 2018 moet terugbetalen. Het gaat daarbij om de nettobedragen.

Ghosn was tussen 2012 en 2018 de topman van de Frans-Japanse groep, al was hij in die periode in dienst van Nissan. Naar wat de rechtbank oordeelt is in april 2018 aan die overeenkomst een einde gekomen. Ghosn werd nadien beschuldigd van fraude door zijn ex-werkgever en werd gearresteerd en onder bewaking geplaatst in zijn huis in Japan. Daar ontsnapte hij in ware filmstijl in 2019, om vervolgens op te duiken in Libanon.

Behalve deze rechtszaak wacht Ghosn nog een aantal rechtszaken, waaronder die over vermoedelijke fraude toen hij de dienst maakte bij Nissan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws