Komen de Ford Thunderbird en Toyota Celica terug?

In één en dezelfde week raakt het nieuws bekend dat twee automerken wat oude namen van onder het stof halen. Is de pot met nieuwe namen dan leeg?

Bij Ford heeft de Thunderbird-naam een lange geschiedenis. Eentje die begon in 1954 en abrupt eindigde in 1997, om vervolgens tussen 2001 en 2005 nog eens op een cabrio gekleefd te worden die meesurfte op de golf van retro-modellen als de VW Beetle en de Chrysler PT Cruiser. Nu registreert Ford de naam opnieuw. Dat hoeft niet te betekenen dat er een nieuwe generatie - de twaalfde dan al - aan zit te komen, het wil wel zeggen dat Ford het alleenrecht heeft op het gebruik van die benaming.

Ook Toyota is in de namengeschiedenis gedoken. Daar rakelden ze de Celica-benaming op. Diens geschiedenis gaat iets minder ver terug, tot in 1970. Sindsdien stond de naam voor de op comfort gerichte tweedeurs Toyota, die een afgeleide kregen in de Supra. Sinds 2006 stapte Toyota echter af van de Celica-piste en werd hij opgevolgd door de GT86. Ook bij de Celica-naam zijn er echter geen directe plannen om iets met de naam te doen, al kan je je afvragen waarom Toyota nog geen nieuws heeft verspreid over een mogelijk zusje van de Subaru BRZ, die wél een tweede generatie krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws