Roland D'Ieteren is overleden

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Roland D'Ieteren overleden is. De man had tot aan zijn pensioen in 2016 de touwtjes in handen bij autobedrijf D'Ieteren.

D'Ieteren begon in 1805 als koetswerkbouwer, lang voor er sprake was van auto's. Vanaf 1953 werden er ook Volkswagen Kevers in de D'Ieteren-fabrieken te Vorst gebouwd. Roland D'Ieteren kwam in 1973 in het bedrijf en maakte een paar gedurfde beslissingen gedurende zijn tijd aan het hoofd van het bedrijf.

Het was Roland D'Ieteren die ervoor koos om Carglass op te nemen in de groep. Destijds werd ook autoverhuurbedrijf Avis overgenomen, al werd dat bedrijf intussen alweer van de hand gedaan. Ook begon de groep met de import van merken als Skoda, Bentley en Lamborghini tijdens zijn bewind. Een laatste belangrijke overname buiten de autosector was het bedrijf Moleskine, dat agenda's van hoge kwaliteit maakt. Nog noemenswaardig zijn de inspanningen die Roland D'Ieteren in 2006 deed om de fabriek van Audi Vorst te redden. Zijn zoon Nicolas zetelt tegenwoordig in de raad van bestuur van de D'ieteren groep

Roland D'Ieteren werd in 2009 verheven in de Belgische adel, met de titel van 'baron'. Ook zijn nakomelingen mogen die titel dragen. In de lijst van de rijkste Belgen stond de man op plaats 26. D'ieteren ging in 2016 op pensioen, Hij werd 78.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws