Maken deze touch buttons einde aan knoppenrommel op deurgreep?

De deurgreep van je wagen is tegenwoordig een doolhof aan knopjes. De knopjes voor de bediening van de zijramen, die voor de spiegelafstelling, nog eentje voor het kinderslot aan elke kant..., en in de luxewagens ook nog eens de zetelverstelling. Dat kan beter, toch?

Dat vinden ze bij Canatu ook. Het Finse bedrijf wil dan ook dat we binnenkort gebruik maken van touchscreens in de handgrepen op de binnenzijde van de deur. Ook TS Tech, een bedrijf uit Japan wordt erbij betrokken.

Het concept staat niet alleen, want de twee tech bedrijven rekenen erop dat de wagens waarin de technologie wordt uitgerold in het Level 3 van het autonoom rijden mee mogen. Daarin zouden de inzittenden wat achterover kunnen leunen. Doen ze dat, dan is het dashboard buiten bereik en daarom wil Canatu de bedieningen overzetten op de handgrepen in de deuren. Zo kunnen de inzittenden toch eenvoudig de zetel instellen naar hun wens, of andere zaken regelen.

Canatu ontwikkelde ook een buigbare en transparente folie - Carbon NanoBud (CNB) geheten - waaronder de knoppen zitten. Pas als de gebruiker de armsteun aanraakt lichten de toetsen op, zodat ze niet storen als de inzittenden er niet mee bezig zijn.

Benieuwd hoe het werkt? Check dan even onderstaande video:

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 17:34
afbeelding van Yannick

Als er nu één trend is die ik haat en ronduit gevaarlijk begint te worden is
het willen toepassen van touchknoppen en touchscreens.

nu moet je praktisch voor alles even heel kort kijken alvorens je iets kan bedienen.
vroeger gewoon een knop voor een functie die je blindelings kon vinden na een paar keer gebruik.

#bringbackbuttons

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws