Test Aankoop zet druk op vergoeding Belgische VW-klanten voor sjoemeldiesels

Dieselgate vergoeding Belgie

Nu Volkswagen in Duitsland verplicht is om klanten met een sjoemeldiesel terug te betalen, zet het Belgische Test Aankoop druk op een lokaal vonnis. Test Aankoop ziet geen verschil tussen een Duitse en een Belgische VW-bestuurder en dringt aan op een snelle vergoeding voor de Belgische consumenten. Een vergoeding die vlot enkel duizenden euro's bedraagt.

Na een gigantische schadevergoeding in de Verenigde Staten lijkt het er op dat Volkswagen nog niet klaar is met haar verontschuldigingstoer. Die lijkt nu neergestreken in West-Europa. Met dank aan een vonnis van het Duitse Bundesgerichtshof op 25 mei dit jaar. Dat vonnis stelde namelijk dat Volkswagen verplicht wordt om eigenaars met een sjoemeldiesel te vergoeden én zelfs tegen betaling de auto terug over te nemen. Die vergoeding bedraagt in Duitsland 6.500 euro, voor de overname wordt zelfs de totale aankoopprijs (max 31.490 euro) minus een bedrag voor het aantal gereden kilometers betaald.

Nu is het aan ons!

Test Aankoop wil die beslissing van het Bundesgerichtshof gebruiken als drukkingsmiddel om ook in België dezelfde voorwaarden af te dwingen. Het ziet tenslotte geen verschil tussen Duitse en Belgische Volkswagen-rijders. Ter opfrissing: al in 2016 riep Test Aankoop een groepsvordering uit waarin de consumentenorganisatie stelt dat Volkswagen het totale bedrag voor de aankoop van het voertuig moet terugbetalen zonder enige verplichting van teruggave. Hoewel deze eis hoogstwaarschijnlijk wat té extreem is, lijkt de kans steeds realistischer dat er toch een vorm van compensatie uit zal gesproken worden.

België zou echter niet België zijn moest er geen addertje onder het gras zitten. Het Belgische gerecht is zo onderbemand, dat er pas op 14 en 15 februari 2022 pleidooien plaats zullen vinden, zo maar even 8 jaar na de eerste oproep tot vergoeding.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 10:54
afbeelding van andre123

wat een potje heeft vw van heel de zaak gemaakt,
discriminatie van klanten aan de hand van woonplaatst is mss nog het ergste van al en
zorgt ervoor dat de hele zaak al jaren aansleept.
ze mogen van geluk spreken dat ze zoveel trouwe klanten hebben.
voor veel andere bedrijven was het na zulke aanpak allang boeken dicht.

Pascal Van den. Broecke 08:36
afbeelding van Pascal Van den. Broecke

Wat voor de andere merken? Door het gesjoemel zijn ook deze diesels in waarde gezakt

4g63 17:05
afbeelding van 4g63

Rijd een VAG niet meer met deze software dan? Of met een update? Test aankoop is een consumenten vereniging, maar waar moeien ze zich wederom mee en voor wat in dit geval! VAG doet bij sommige modellen technisch andere zaken die de consument bakken geld kost dus waar is de zgn consumenten vereniging dan? VW heeft dit keurig opgelost en dit erkend na eigen onderzoek, dus waarom gaat test aankoop nog wat natrappen? Heb het al heel lang gehad met test aankoop, en nu al helemaal.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws