Wissel van de wacht: Ralf Brandstätter vervangt Herbert Diess als CEO VW

Ralf Brandstätter CEO Volkswagen Herbert Diess

Troonswissel aan de top van Volkswagen: Herbert Diess, die CEO is van zowel het merk Volkswagen als de Volkswagen-groep, doet afstand van zijn eerste functie. Hij geeft de fakkel van Volkswagen-CEO nu door aan Ralf Brandstätter, die al eerder een managementrol bij VW vervulde.

Het heeft een tijd stevig gerommeld aan de top van de Volkswagen-groep. Het merk zit volop in de overgang om een elektrisch merk te worden. Tegen 2025 wil VW immers 1,5 miljoen elektrische auto’s verkopen. Dat dit niet zonder slag of stoot gebeurt, bewijzen de softwareproblemen die niet alleen de elektrische ID.3 plagen, maar ook de nieuwe Golf.

Daardoor kreeg de CEO van de Volkswagen-groep en het merk Volkswagen, Herbert Diess, de traditioneel sterke werknemersvakbond van Volkswagen tegen zich. Zij verwijten hem niet alleen de softwarefouten, maar ook strenge besparingsmaatregelen, en imagoschade door een ondoordacht reclamefilmpje voor de nieuwe Golf op Instagram dat als racistisch kon worden opgevat.

Diess zet nu een stap opzij als CEO van het merk Volkswagen. Er gingen heel wat geruchten de ronde over wie zijn opvolger zou worden, waarbij zelfs de naam van huidig Porsche-CEO Oliver Blume werd genoemd. Uiteindelijk wordt het Ralf Brandstätter, die sinds 1993 bij Volkswagen werkt en in 2018 tot COO van het merk werd benoemd. Brandstätter neemt vanaf 1 juli de fakkel over van Diess, die vanaf dan alleen nog CEO is van Volkswagen AG, de Volkswagen-groep.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws