BMW maakt het aantrekkelijk voor werknemers om.... op te krassen?!

BMW Corona vertrekpremie

BMW zit met de handen in het haar, want de Duitse autobouwer slaagt er maar niet in om werknemers met de zachte hand buiten te werken. Hoe ze een extra duwtje in de rug willen geven om 5.000 jobs te termineren? Extra interessante vertrekmaatregelen. Kijk, het is eens wat anders dan naakte ontslagen.

Net zoals andere autobouwers is BMW een merk in transitie. Het Duitse bedrijf heeft zichzelf in een transitieplan vooropgesteld om de komende jaren haar werknemersbestand terug te dringen. Niet (enkel) door ontslagen, wel door jobs van werknemers die vertrekken (wegens nieuwe job, pensioen,...) niet te vernieuwen. Op jaarbasis verliest en vervangt BMW dan ook normaal zo'n 5.000 jobs. Klein probleem echter, want dankzij de Covid_19 blijft iedereen halsstarrig vasthouden aan haar huidige job. Logisch ook, want nu even van job verwisselen (in onzekere tijden) is geen sinecure.

Brugpensioen ahoi!

Toch wil BMW graag haar personeelsbestand blijven verminderen. Waardoor het op zoek moet naar nieuwe manieren om mensen vrijwillig te laten vertrekken. BMW zou nu nadenken over zeer aantrekkelijke deals voor mensen die op brugpensioen willen. Je passeert langst de kassa, krijgt een aardige som en BMW kan op sneltempo haar personeelsbestand verder afzwakken om targets te behalen.

Er is nog niets concreet maar het is wel duidelijk dat BMW, net zoals een rits andere automerken, momenteel uitgaven zo veel mogelijk wil beperken. En besparen op personeel, dat is zeer lucratief voor een bedrijf. In totaal wil BMW graag 5.000 banen schrappen. Al zal dat dus niet met de harde hand gebeuren. Potentieel wel met een gouden handdruk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws