Europees wagenpark weer wat grijzer

auto grijs lak

Dat de Europese autokoper sensibel is in de kleurkeuze van zijn auto is een understatement. Grijs is officieel de meest populaire autokleur in Europa. Lees en geeuw snel verder.

50 tinten grijs was nog nooit zo van toepassing als vandaag. Want hoewel we allemaal graag een kek kleurtje zien op een auto, kiezen we in Europa toch vooral voor grijs. Dat blijkt alvast uit cijfers van lakproducent Axalta.

Naar modaal model

Daarmee neemt grijs de kroon over van wit en vervolledigt het de top drie met zwart. Maar liefst 24% van de nieuw verkochte auto's in Europa krijgen een grijs tintje. Wit volgt dichtbij met 23% en zwart loopt amper achter met 21%.

auto grijs lak

We mogen dus eigenlijk niet eens van kleur spreken, wel van tinten. Europese autokopers volgen daarmee de trend op wereldschaal, want grijs, wit en zwart zijn de gekozen lakkleur op zowat 80% van alle verkochte auto's wereldwijd. Saai of doordacht, de kleurkeuze van Europese autokopers... dat laten we aan jullie over.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jelledr 16:58
afbeelding van Jelledr

Hoe meer kleur hoe beter. Graag een tax op grijze wagens en de opbrengst overschrijven naar mijn rekening. Het hoeft niet altijd naar Panama en consoorten te zijn.

Jos D. 17:36
afbeelding van Jos D.

Als je er op de 2dehandsmarkt nog wat voor wil krijgen, kies je zulke kleuren. Het heeft altijd met geld te maken.
Wie wilt er nu zo'n kanariegele VW passat die jaren geleden korte tijd populair was ?
Of een grasgroene VW Polo ?
Leuke kleuren maar enkel voor een korte periode.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws