Mercedes-AMG doet niet wat puristen willen: AWD, exit V12 en elektrificatie

mercedes amg awd v12

In een gesprek met Britse media heeft AMG-hoofd Tobias Moers een boekje open gedaan over de toekomst van de performance-afdeling bij Mercedes. Puristen, bedek je oren, want Mercedes-AMG kiest voor massaverkoop, niet voor prestige.

Althans, dat besluit moeten we een beetje trekken. Want het lijkt er op dat AMG vooral boekhoudkundig gekeken heeft naar de modellen van de toekomst. Als voorbeeld; Tobias Moers vindt het niet meer nuttig om te investeren in AMG met achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving moet de norm worden, ook voor de GT sportcoupé en - cabrio. Het gevolg van een absolute meerderheid aan klanten die tegenwoordig hun AMG bestellen met vierwielaandrijving.

Exit V12

Moers verzacht de pijn door te stellen dat het moderne 4Matic-systeem uitgerust kan worden met een Drift-modus, waardoor je in essentie een vierwielaangedreven auto hebt die met een knip de achterpootjes aan kan drijven. Het extra gewicht op de assen voor- en achter, dat vergeet hij even te vertellen.

Nog wat pijnlijk nieuws? V12-motoren zullen binnenkort geen deel meer uitmaken van AMG. Zo doet het laatste vlaggenschip van het merk, de AMG GT 4-Door Coupé, het al met maximaal een V8. Tenslotte zullen we de komende jaren elektrificatie zien bij AMG. Denk niet puur elektrische modellen (alhoewel), wel aan hybride-motoren en plug-instekkers. Goed nieuws voor de massa, pijnlijk nieuws voor de puristen. Al moet je natuurlijk evolueren als bedrijf.

Begrijpen jullie de keuze van Mercedes-AMG?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws