Komt 'ie dan hé: Opel Corsa GSi

opel-corsa-GSi-2018

Toen Opel besloot de GSi-badge terug vanonder het stof te halen hadden we meteen de Astra en Corsa op onze wishlist staan. Toch was de Insignia de eerste met GSi-behandeling. Eind dit jaar zou dan toch de Corsa volgen. Haal je Thunderdome-cd al maar boven...

Is Opels oppersportmerk tegenwoordig OPC, dan denken Autofans ouder dan 30 jaar vooral met weemoed terug aan het GSi-tijdperk. Met pretraketten zoals de Kadett GSi, Astra GSi of Manta GSi. Al was er bij de lancering van de Corsa in 1988 ook een GSi-uitvoering, exact dertig jaar geleden dus. Tweemaal raden welk model we terug kunnen verwachten om dit te vieren?

Inderdaad, een Corsa GSi.

Het nieuwtje is bevestigd bij Britse media en brengt vooral de vraag naar boven wat die Corsa GSi nu juist gaat zijn. Zo is er al de Corsa OPC als big daddy. Daarnaast zit Opel te midden van een PSA-overname, waardoor het niet meteen het moment is om geld te pompen in een sportievere uitvoering van een model. Het logisch besluit? Dat Opel de Corsa S met 150 pk sterke 1.4 turbobenzine als basis gaat nemen om er een GSi-derivaat van te maken.

opel-corsa-GSi-2018

Met hetzelfde blok maar wel een aangepaste ophanging en remgerief. Dat deden ze tenslotte ook met de Insignia GSi.

Foto's Corsa S

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws