Wat?! Opel Ziet productieversie GT wel zitten

opel-gt-concept-2016_01

Opel plaatste vorige maand de GT Concept neer op het autosalon van Genève om reacties af te tasten. Die blijken over het algemeen positief te zijn, want de Duitsers overwegen een productieversie. Al hangt er één grote 'maar' aan vast, het vinden van een gepast platform.

Niemand minder dan Opel CEO, Karl-Thomas Neumann, liet het nieuwtje halvelings door zijn lippen glippen. Want als zo'n GT er komt, dan zal hij volgens de Duitser op het platform van de Mokka X moeten rollen (Gamma II genaamd).
De reden? Opel heeft simpelweg geen compact achterwielaangedreven platform en wilt blijkbaar geen voorwielaandrijving op de GT.

opel-gt-concept-2016

Dankzij het platform van de Mokka X zou vierwielaandrijving dus tot de mogelijkheid horen. Een systeem dat zich naar alle waarschijnlijkheid zal laten combineren met de 1-liter driecilinder benzine met 145 pk. Al is natuurlijk groter gerief niet uitgesloten. Nu ja, eerst moet Opel het project groen licht geven natuurlijk, want vanuit een commercieel standpunt valt er weinig geld te verdienen in het segment van de betaalbare sportwagens. Vraag dat Toyota maar met de GT86.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Luc R. 23:40
afbeelding van Luc R.

Yoohooo!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws