Is de Vlaming echt nog niet klaar voor autonoom rijden?

google-car-early-vehicle-lors

Nederland wil een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en vrachtwagens. In België zijn we wat sceptischer. VAB ziet er de voordelen van in, maar zegt dat de Vlaming er nog niet klaar voor is.

Volgens de Belgische organisatie VAB zal Vlaanderen op technologisch gebied wel mee experimenteren, maar is het nog niet interessant om de technologie meteen in ons drukke verkeer uit te testen. 'Daarvoor moet de technologie op punt staan' aldus Matienko van VAB.

De organisatie zegt dat de Vlaming psychologisch nog niet klaar is om de besturing van zijn voertuig af te staan. 'De consument zal zo'n zelfrijdend systeem vandaag snel uitschakelen. Het grijpt te fel in op de keuzevrijheid van de gebruiker'.

Ook vragen zoals 'wie is aansprakelijk bij een ongeval met een zelfrijdende auto?' of "Hoe moet de verkeersinfrastructuur aangepast worden en hoeveel bedraagt de bijhorende kostprijs?" hebben vandaag de dag nog geen antwoord.

Waar VAB vandaag meer tijd in wil steken is het bestuderen van verkeersstromen. Hoe ontstaan bijvoorbeeld accordeonfiles en hoe kunnen we die vermijden?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
UNSTABLE_CARPORT 13:42
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

Hoe ontstaan accordeonfiles? Omdat de eerste niet deftig doorrijdt, tiens! :p
Maar misschien zijn er ook andere oorzaken...

Als ik moet kiezen tussen mijn wagen of die op de foto, is de keuze snel gemaakt :)

DIY 15:51
afbeelding van DIY

Dat is geen goed idee! Als je het mij vraagt. Dan verliezen een hoop taxi chauffeurs hun baan!?! Want met een zelfrijzende wagen ben je passagier en geen chauffeur, dus mag je alcohol nuttigen en/of mag je slapen tijdens de rit, dan hoeven wij geen ritten meer te doen van en naar feestjes, festivals, luchthavens of andere doelen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws