Audi brengt een tablet uit voor in je wagen

audi-tegra-tablet

Ohja, dat hebben we nog niet gehad. Nu de wereld wordt overspoeld door tablets is het de hoogste tijd dat er vanuit de autowereld ook ééntje komt. Nee, eigenlijk niet maar we moeten toegeven aan onze innerlijke nerd want het ziet er toch gelikt uit!

De bedoeling van de tablet is om iets te hebben dat echt samengaat met je favoriete Duitse vehikel. Een soortgelijke styling zowel qua interieur als exterieur. Zo is de Android versie aangepast met een minimalistische interface die uiteraard enkele Audi-apps bevat. Met 10,2 inch is het wel redelijk aanwezig in je interieur. Een tablet moet ook "removable" zijn in het interieur zodat je het ding kan wegnemen na de rit, dat is niet alleen een anti-diefstal voordeel maar ook voor makkelijk routes voor te bereiden van thuis-uit.

De tablet maakt verbinding met je Audi via WiFi en maakt er zo een MMI-interface waar je buiten navigatie en radio info ook al de andere zaken op kan terug vinden zoals bijvoorbeeld verwarming en instellingen. Verbinding met de buitenwereld maakt het toestel via een 4G/-data verbinding.

De gebruikte chip is de Nvidia Tegra 4, de Tegra core is de Bentley in zijn soort. Buiten Audi gebruiken ook Tesla en Lamborghini deze processor om hun infotainment systemen aan te sturen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
kurt1 09:36
afbeelding van kurt1

En hoe monteer je dit op een nette en stabiele manier in het zeer sobere interieur van audi?

Techno Patat 09:43
afbeelding van Techno Patat

op de hoodkussen van de voorste passagier/bestuurder voor de achterste? Ik vermoed dat dit dan ook vooral zal komen in de A8/7/6. De grotere audi's die ook echt dienen om mensen in te vervoeren. Een bestuurder is hier toch zoveel niet mee? Tenzij dat het klinkt op de plaats van het huidige infotainment...

kurt1 11:22
afbeelding van kurt1

Het is dat wat ik denk dat de bedoeling is. Momenteel doen alle fabrikanten hun best om de smartphone te integreren in hun dure infotainment systeem. En dit terwijl de meeste functies al verder ontwikkeld zijn op de smartphone dan voor de infotainment systemen van de individuele fabrikanten. Het lijkt me idd het best om uit te gaan van het portable systeem en geen aparte interface meer in de auto te voorzien.

Yannick 12:18
afbeelding van Yannick

ik hoop dat er een magnetische stand aan te pas komt. alleen... moest je crashen dan vliegt er wel een tablet door je cockpit

Techno Patat 17:46
afbeelding van Techno Patat

Of je neemt 'em mee in huis en je hond begroet je wat te enthousiast en 'kabam'. Alles langs de grond! En bestel dan maar eens een MMI dat gecodeerd is aan jouw wagen en jouw wagen alleen! Zal wat meer kosten dan een iPad mini!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws