Opel Astra is 'Lease Auto van het Jaar 2011'

Gisterenavond waren de toppers binnen de leasing in België afgezakt naar ING Car Lease Belgium, daar werd immers de 'Lease Auto van het Jaar 2011' uitgereikt. Winnaar dit jaar is de Opel Astra. “Dat ditmaal een wagen uit het business-segment, met een gunstige CO2-emissie en een zuinig verbruik wint, is een logische uitslag” aldus Marc Vandenbergh, Director Sales ING Car Lease en voorzitter van de jury 2011. Verder vielen de DS3 (Economy), Opel Astra (Business), Peugeot 508 (Business+) en BMW 5 (Executive) in de prijzen.

De jury bestaat uit drie wagenparkbeheerders, vier vakjournalisten en vier specialisten van ING Car Lease zelf. Zij gaven vooral aandacht aan uitgebreide praktijktests, goed voor 25% van de totale score. Verder kwamen ook onderwerpen als leveringsprogramma & levertermijn (15%), verbruik en CO2-uitstoot (15%), veiligheid (10%), leasetarief (10%) en de kwaliteit van het dealernetwerk en invoerder (15%) aan bod.

Het is voor Opel niet de eerste keer dat ze worden bekroond door de Lease-tak van de grootbank. Opel behaalde eerder al prijzen met de Opel Vectra (1991), Opel Zafira (2000, Business-categorie), Opel Meriva (2003, Economy-categorie), Opel Astra (2004, Business-categorie), Opel Corsa (2007, Economy-categorie) en Opel Insignia (2009, Business+-categorie).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws