Geen tweecilinders voor Volkswagen

Er komt geen tweecilinder in het Up City wagentje van Volkswagen, dat bevestigde R&D topman Ulrich Hackenberg. De geruchten doken op na de lancering van de tweecilinder TwinAir motoren bij Fiat. Volkswagen spant nochtans de kroon in downsizing, maar er zijn grenzen volgens Hackenberg. Voor Volkswagen heeft downsizing maar 1 reden: het verbruik naar beneden halen zonder aan prestaties in te boeten. Aan het wedstrijdje 'om ter kleinste motoren' doen ze niet mee. “Improvements can now only be made in performance and economy, not in making the engines any smaller,” dixit Ulrich Hackenberg.

Het is wel zo dat Volkswagen reeds testte met tweecilinder blokken, maar VW zegt dat deze nog verre van goed zijn. Er is nog veel werk aan de driecilinder motoren luidt het. “Even three-cylinder engines are very expensive as they’re not as smooth or refined as we’d like. But we’re not going to abandon them,” vertelde VW Jetta technisch directeur Michael Hinz aan Autocar. De Up standswagen zal een driecilinder onder de kap krijgen met enkele technologische snufjes.

Daarnaast is ook bekend gemaakt dat Volkswagen de Up! zal lanceren op de autoshow van Frankfurt volgend jaar. De driedeurs zal vier personen kunnen herbegen en kreeg zoals eerder geschreven een driecilinder onder de kap. De verkoop zou volgend jaar aanvangen met de eerste leveringen eind 2011. De prijs zou rond de 10.000 euro schommelen. De Up! is de eerste van een kleine reeks. Want er staan ook een vijfdeurs hatch, sedan en zelfs Minivan op de planning. Naast benzine- en dieselmotoren zit er ook een elektrische variant in de pijp. Die laatste zou onder de Lupo-badge verkocht worden. De elektische variant zou er in 2013 aankomen en zou de basis kunnen vormen voor een elektrisch wagentje van Audi.

Volkswagen Up City Car
Volkswagen Up City Car

Volkswagen Up City Car

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws