VW Jetta R voor Noord-Amerikaanse markt?

De Volkswagen Jetta is al aan haar zesde generatie toe maar echt populair is hij niet in onze contreien, maar ook elders zijn er voldoende substituten in eigen kamp waardoor VW haar Jetta buitenspel zette. Om de verkopen aan te dikken in Noord-Amerika wil VW werken aan een opgepeperde R-variant. Daarmee komt er een derde R model na de Golf R en Scirocco R. Autocar meent de wagen al gezien te hebben. Onder de kap zou een 3.6 liter V6 schuilen, specificaties zijn nog niet bekend.

Het blok wordt gekoppeld aan een zestraps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, zelfs mét 4Motion all-wheel drive. VW R&D topman Ulrich Hackenberg zei dat de wagen er komt zodra er voldoende vraag naar is. Mocht die vraag er zijn wordt er verwacht dat vooral de Noord-Amerikaanse markt voorzien wordt, aangezien zij wél Jetta-minded zijn.

Volkswagen zou ook werken aan een Polo R, die zou op een nieuw platform worden gebouwd samen met de S1. De S1 wordt al lang verwacht, maar een vierwielaandrijving belemmerde de komst er van.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws