Alle Chryslers krijgen Lancia badge, Chrysler zelf verdwijnt in Europa

Toen we op het salon van Detroit eerder dit jaar de Lancia Delta spotten met Chrysler badge liepen we prompt naar de toiletten. Onze dag was er aan, de eerst volgende nachten werd er gepiekerd en nadien werden we zwetend wakker. En toch: onze grootste vrees is uitgekomen, maar dan in de tegengestelde richting, dat maakte Fiat zelf bekend. Fiat zal de badge Chrysler uit Europa halen en op alle Chryslers in Europa een Lancia-badge kleven...

Dat wil zeggen dat het bloedmooie Lancia, met de rijkste geschiedenis in de racing ooit, haar blazoen moet vuilmaken aan een voormalig GM product dat minder bewees dan de Rode Duivels tijdens de kwalificatierondes voor het WK.

Wanneer het allemaal gaat gebeuren? Volgend jaar al. Fiat schreef bijna 1.100 Lancia en Chrysler dealers aan om hen mee te delen dat het contract zal eindigen op 31 mei 2011. Nadien zal er een nieuw dealernetwerk op poten worden gezet waar Lancia's en Chryslers zullen worden verkocht onder dezelfde badge, die van Lancia.

Dit alles geldt voor heel Europa, met uitzondering van Engeland en Ierland. Verder zullen Chrysler/Jeep dealers het nu moeten stellen met enkel Jeep en ook Dodge wordt een niche speler in Europa die het op zichzelf zal moeten redden.

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 15:25
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wansmakelijke horror !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws