Ford Focus RS500 kost 42.890 euro in België

Zelf eentje bestellen, daar is het ondertussen al wat laat voor. Want zoals dat gaat bij special editions, zijn de enkele exemplaren die ze er van maken ook op enkele uren of dagen uitverkocht. België had de eer er 50 te mogen verdelen, van de wereldwijd 500 geproduceerde stuks. Niet slecht voor ons Belgenlandje dus. De interesse was er, Ford Belgium kreeg 95 aanvragen voor de 50 te verdelen Focus RS500tjes.

Prijs hiervoor in België bedraagt 42.890 euro. Dat is grofweg 10.000 euro duurder dan de standaard Focus RS. Op zich kan iedereen de RS500 kopen, er zijn dus geen extra voorwaarden. Wie de RS500 krijgt, is nog niet bekend. Maar een der maanden zullen we de eerste wel spotten.

Had je graag ook de RS500 onder je achterste geschoven en ben je niet bij de vijftig gelukkige, dan kan je nog steeds gaan voor de Mountune Performance kit. Daarmee krijg je alles behalve de mat zwarte folie.

Ons Autofans-Perscontact verduidelijkt "Voor België zijn 50 stuks voorzien. Dat is inderdaad vrij veel (Frankrijk bijvoorbeeld krijgt maar 56 exemplaren), maar niet vergeten dat ook Luxemburg in deze quota zit. Wij krijgen deze allocatie inderdaad op basis van de huidige RS-verkoop. Zo werden in de Belux al meer dan 800 RS-modellen verkocht (50% België, 50% Luxemburg), goed voor zowat 10 procent van de totale Europese verkoop terwijl de Belux doorgaans goed is voor 2 à 3 procent van het Europese verkoopsvolume."

Ford Focus RS500
Ford Focus RS500
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 17:00
afbeelding van Wim

ouch, dat is niet weinig, zeker niet nu die Mountune kit er aan zit te komen(al leverbaar in UK)

Anonieme gebruiker 17:02
afbeelding van Anonieme gebruiker

Maw, dit is gewoon een mooie geldkoe voor ford.

Tom 02:11
afbeelding van Tom

Hhet blijft ne ford focus, al is hij o zo snel en zogezegd exclusief, alleen voor de zotten die het ervoor geven, zwaar erover!

Anonieme gebruiker 20:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

zeker zen geld waart; heb juist een gewone rs gekocht en das gewoon bangelijk, die prijs is er zeker ni over! voor die audi A3 rs betaalde een dikke 50000 euro en die zie nog ni t achterlicht van den rs500!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws