Niet voor gevoelige kijkers : BMW 1 Serie FWD waterstof-hybride concept

Aanschouw de toekomst : BMW heeft de ontwikkeling van waterstof auto's naar een hoger niveau gebracht door de technologie toe te passen op een kleiner model. Op die manier zorgt BMW ervoor dat dit soort wagens meer een meer binnen het bereik lijkt te gaan komen van de modale consument. Op deze 1-serie zijn alle elementen dan ook aanwezig om er een geslaagd concept van te maken.

Onder de motorkap ligt een 4-cilinder benzinemotor met een aanvaardbare 120pk, een brandstofcel en een elektromotor. Voor sommigen misschien ook nog een heuse schok, maar deze BMW is dus degelijk voorzien van voorwielaandrijving.

Dit is echter niet het volledige verhaal. De achteras wordt nog wel aangedreven, maar dan enkel door de elektromotor. Zodoende zorgt de voorwielaandrijving wel voor het overgrote deel van de voortstuwende kracht. Die elektromotor krijgt zijn kracht van condensatoren en een brandstofcel. Die laatste zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit. De condensatoren slagen op hun beurt ook nog eens remenergie op. Resultaat is dat de brandstofcel en de elektromotor voorzien in energie voor ritten door steden en dat de viercilinder krachtbron aanwezig meldt voor langere ritten op de autosnelweg bijvoorbeeld.

BMW 1 Serie FWD waterstof-hybride concept
BMW 1 Serie FWD waterstof-hybride concept
BMW 1 Serie FWD waterstof-hybride concept
BMW 1 Serie FWD waterstof-hybride concept

Op die manier maakt BMW het dus mogelijk om relatief weinig uitstoot te genereren, zonder dat er moet worden ingeboet op het vlak van actieradius of gebruiksvriendelijkheid. Freude Am Fahren wordt steevast hoog in het vaandel gedragen dus.

via AB

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws