Volkswagen plant een Scirocco Bluemotion

Poll bij meer lezen - Volkswagen lijkt zoveel mogelijk munt te willen slaan uit de hip en trendy ogende Scirocco. Naast zeer zuinige diesels en interessante motoren als de door ons geteste 1.4TSI zou er voor de echte hippe groene vogels een Scirocco BlueMotion gaan komen. Hoogstwaarschijnlijk zal er onder de motorkap van deze eco-rocco hetzelfde 1.6l grote dieselblok komen liggen als in de Golf BlueMotion.

Deze TDI-motor levert zo'n 105pk en beschikt over een koppel van 250Nm. Verder zal de wagen ook tal van aanpassingen ondergaan om hem aërodynamica te verbeteren. De prestaties van de Scirocco BlueMotion zullen normaal gezien net iets beter zijn dan die van de Golf. Dat wil zeggen dat je mag rekenen op een tijd van 11sec voor de sprint naar de 100 km/u en dat de topsnelheid zo'n 195 km/u zal bedragen.

 

 

 

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
VonStroke 15:23
afbeelding van VonStroke

Ergens vind ik dit soort maatregelen best jammer. De leek onderscheid deze niet van zijn benzinebroertjes waardoor die er moeilijker uitspringen. Tegelijkertijd zie ik liever dit soort auto's op straat dan eender welke andere VW Bluemotion van op dit moment.

Ikzelf vind ook dat hier enkel een benzinemotor kan en mag in liggen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws