Opel Insignia Sports Tourer

Een kleine twee maanden na de voorstelling op het Salon van Brussel, wordt de Opel Insignia Sports Tourer officieel in de verkoop gegooid. e Sports Tourer onderscheidt zich van de berline door zijn 8cm extra laadlengte. Daardoor vergroot het laadvolume tot 1.530 l. De vormgeving van de kofferklep is ook apart, vanwege de achterlichtomvattende vorm, zoals bij de Audi Q5 en Q7 ook het geval is. Op motorisch vlak brengt de Sports Tourer twee vernieuwingen mee; de 1.6 turbo-benzinemotor met 180pk en 230 Nm, en de 2.0 BiTurbodiesel met maar liefst 190 pk en 400 Nm.

Deze krijgt in eerste instantie vierwielaandrijving (Adaptive 4x4). Later wordt de 2.0 Biturbo CDTI oo met gewone voorwielaandrijving angeboden. Ook een ecoFLEX-versie komt eraan, 160 pk en 350 Nm, bij een uitstoot van minder dan 140 g/km. Nog een nieuwigheid is de Opel Eye, een camerasysteem dat bepaalde verkeersborden herkent en bestuurders waarschuwt bij ongewild afwijken van hun rijstrook. Daarnaast worden ook AFL+-koplampen beschikbaar. Deze passen zich aan naargelang de verkeerssituatie, in 9 verschillende lichtfuncties. Voor de lichte interieurstoffen voorziet Opel een Toptec-beschermingslaag, die voorkomt dat vlekken zich vasthechten aan bekleding. De basisprijs van de SportsTourer ligt 700 € hoger dan die van de berline. Dit komt neer op 24.800 € voor de 1.6 ECOTEC-benzine, en 26.000 € voor de 2.0 CDTI-diesel met 110 pk.

De Insignia werd 'Auto van het Jaar 2009' en intussen werden al 75.000 bestelbonnen getekend. De naam Sports Tourer dekt volgens Opel beter de lading dan de huidige benamingen. Destijds begon Opel met de benaming 'Caravan', op de Rekord, bij de introductie van de Ascona koos het voor de benaming 'Voyage' voor de kleinere modellen. De nieuwe naam Sports Tourer duidt op de dynamische weg die de designtaal van Opel is ingeslagen.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tom 15:39
afbeelding van Tom

Opel is hiermee goed bezig !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws