Lidl gaat auto's verkopen

Lidl wil al eens iets anders doen, letterlijk dan. Ze zal namelijk online twee modellen aanbieden tussen de soep en de patatten. De Volkswagen CrossPolo en Opel Corsa staan er in de aanbieding voor respectievelijk 11.000 euro en 14.000 euro, zo'n 25% goedkoper als bij de dealer om de hoek. Voor deze aanbieding werkt Lidl samen met het Duitse ATG-Automobile. De autovraag in Duitsland steeg er gestaag na de invoer van de sloopregeling. De grote vraag gaf Lidl de doorslag om er ook wat wat centjes aan te verdienen. Of dat gedoe gaat aanslaan? Ik denk het niet, maar misschien dachten we dat met de laptops bij Aldi ook. Misschien nog een weetje: Oprichters van Lidl en Aldi zijn broers. Beide begonnen ze aan Aldi, maar met een ruzie halverwege is 1 ervan zelf begonnen. Met Lidl als resultaat.

 

Lidl wil al eens iets anders doen, letterlijk dan. Ze zal namelijk online twee modellen aanbieden tussen de soep en de patatten. De Volkswagen CrossPolo en Opel Corsa staan er in de aanbieding voor respectievelijk 11.000 euro en 14.000 euro, zo'n 25% goedkoper als bij de dealer om de hoek. Voor deze aanbieding werkt Lidl samen met het Duitse ATG-Automobile. De autovraag in Duitsland steeg er gestaag na de invoer van de sloopregeling. De grote vraag gaf Lidl de doorslag om er ook wat wat centjes aan te verdienen. Of dat gedoe gaat aanslaan? Ik denk het niet, maar misschien dachten we dat met de laptops bij Aldi ook.

Misschien nog een weetje: Oprichters van Lidl en Aldi zijn broers. Beide begonnen ze aan Aldi, maar met een ruzie halverwege is 1 ervan zelf begonnen. Met Lidl als resultaat.

 

Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
VonStroke 15:59
afbeelding van VonStroke

Goed voor de consument, jammer voor de dealers.

Mel 16:36
afbeelding van Mel

@ VonStroke
Hoezo jammer voor de dealers? Waar gaan gaan de meeste consumenten naartoe voor het onderhoud van de auto denk je?

Tom 20:43
afbeelding van Tom

Revolutie ! Lidl is de stealers te slim af. Meer van dat !

VonStroke 18:08
afbeelding van VonStroke

@Mel: klopt maar dealers moeten ook verkopen anders begint de invoerder vaak lastig te doen.

Bert 15:17
afbeelding van Bert

*offtopic*

De oprichters van Lidl en Aldi zijn geen broers, Aldi is wel in twee gesplitst door twee broers en bestaat nu uit Aldi Nord en Aldi Sud.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aldi

Pieter Aertgeerts 15:20
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Wikipedia zou ik nu zo niet vertrouwen.
Poema en Adidas zouden ook broers zijn.

Soundmaster 19:54
afbeelding van Soundmaster

Lidl is in 1930 door Joseph Schwarz opgericht onder de naam Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung. Schwarz ging tevens een samenwerkingsverband aan met Südfrüchte Großhandel Lidl & Co. Dit was oorspronkelijk een fruitgroothandel, maar werd na verloop van tijd een voedselgroothandel. Toen Dieter Schwarz de taken van zijn vader Joseph overnam, ging hij zich – samen met Ludwig Lidl – richten op het opzetten van een discountformule. In 1973 opende de allereerste Lidl in Ludwigshafen zijn deuren. Voor de formule werd en wordt nog steeds vooral naar de Aldi-formule gekeken.

Anonieme gebruiker 15:26
afbeelding van Anonieme gebruiker

Lijkt me volslagen onzin.
Oprichters waren ook geen broers !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws