Nieuwe cabrio's voor VW

Volkswagen is niet van plan om na de lancering van de Eos, Passat CC en Scirocco op te houden met het uitbrengen van speelsere en meer gepassioneerde modellen. Zo wordt er aangekondigd dat er een heuse verandering op til staat wat betreft het aanbod aan cabrio's in het volkswagen gamma. Zo zullen we naar alle waarschijnlijkheid op het salon van Geneve in 2009 de Golf Speedster concept te zien krijgen die een pak stijlkenmerken zal introduceren die ook terug te vinden zullen zijn bij de nieuwe Golf Cabrio die midden 2010 in de showroom wordt verwacht.

De introductie van dit nieuwe model vereist echter een hele verbouwing binnen het volkswagen gamma en meer in het bijzonder moeten de A3 cabrio en Eos herbestemd worden. Verwacht wordt dat de opvolger van de A3 cabrio een afgeleide zal zijn van de A3 berline die Audi voor de Amerikaanse markt aan het ontwerpen is. De tweede generatie van de Eos zal een Passat Cabrio worden, waarschijnlijk een evolutie van de Passat CC die dan daadwerkelijk over een coupé-cabrio kap zal beschikken. Wordt het dan niet heel verwarrend? Dit zijn echter nog zorgen voor later neem ik aan.

Het model zelf zal een vierzits cabrio zijn met als basis de driedeurs-versie van de Golf. Het mechanisme voor de kap zal geleend worden van de A3 cabrio. Wat ook zo goed als zeker is, is het feit dat de Golf Cabrio terug voorzien zal zijn van een roll-bar in het midden en dat het dak zonder een afdekkap op de koffer zal rusten, net zoals bij de vorige generaties. Hopelijk werken ze het geheel esthetische een beetje beter uit dan bij deze oudere modellen want dat liet soms toch wel iets te wensen over. Voor het interieur voorziet VW enkele nieuwe snufjes zoals air-scarf nekverwarming en een elektrisch verstelbaar windscherm.

De nieuwe Cabrio zal twee generaties lang dienst moeten doen en zal dus eerst als Golf VI en later, na een face-lift waarschijnlijk, als Golf VII door het leven gaan. Onder de motorkap zal een breed palet aan motoren beschikbaar zijn, gaande van een 120pk sterke 1.4TSI tot een 200pk sterke 2.0TSI voor de benzinemotoren. Wat diesels betreft zal je kunnen kiezen uit de nieuwe 1.6TDI met 105pk en de 140 of 170 pk sterke 2.0TDI.

via carmagazine

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws