Golf VI GTI losgelaten

Als de huidige trend zich blijft voortzetten, zal er op het salon van Parijs niets te zien zijn, want nu zijn ook de eerste officiële foto's van de Volkswagen Golf VI GTI vrijgegeven. Alhoewel er nog geen exacte specificaties zijn gegeven, zullen waarschijnlijk dezelfde 2.0TFSI motor uit de V en de adaptieve ophanging van de Scirocco ook op de GTI het mooie weer maken. Dat belooft!

 

Golf GTI

Door over te stappen van het wat statische en anonieme design van de V naar het dynamische van de VI en de Scirocco geeft VW deze modellen toch opnieuw dat sportieve karakter van de eerste originele modellen mee. Hier moeten de aangepaste bumpers en dito zijlijsten dat beetje extra toevoegen, wat in mijn ogen zeer geslaagd is. Door het contrast in de voorbumper en de nieuwe koplampen van de VI straalt deze ook een soort van aggressie uit. Binnenin is het business as usual, enkel een aantal aluminium accenten, een aangepast stuur en natuurlijk het origineel GTI ruitjesmotief in de sportstoelen maken hier het verschil. Het hier en daar aanwezige GTI logo moet de bestuurder eraan herinneren dat het niet om een 'gewone' VI gaat.

 

Golf GTI

Al zal de motor hier wel duidelijkheid in scheppen, want met dezelfde 2.0TFSI motor als in de vorige heeft deze nieuwe niet te klagen qua power al krijgt hij nu 11 pk meer mee van de ingenieurs wat het op een totaal van 211 brengt. Een spurtje naar de honderd kost nu nog slechts 7,2 seconden en op zen snelst loopt hij rond de 239 km/u. Qua versnellingsbak is er standaard een manuele zesbak voorzien met een DSG 6-bak als mogelijke optie. Om al dit geweld toch mooi en beheersd op het asfalt te krijgen monteert VW een sperdifferentieel, XDS genaamd. Voor de officiële specificaties is het dus nog wachten tot het salon van Parijs. Als je staat te popelen om hem te bestellen moet je toch nog wachten tot volgende zomer. Voor de geplande diesel variant en 270 pk sterke 4 motion  "R" afgeleide stelt VW je geduld nog iets meer op de proef tot in november 2009.

 

Golf GTI

 

 

 

Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Rex 12:59
afbeelding van Rex

ziet er wel goed uit in dat wit

Thomas 13:32
afbeelding van Thomas

Wat hebben ze met die velgen gedaan???
dan maak je een mooie auto en dan zet je er mislukte alfa look-a-like velgen op..

Wel een bewonderenswaardig goeie auto..

Wim 14:45
afbeelding van Wim

ziet er super uit, jammer dat de vr6 verdwijnt, zou een r20T worden

Sven 17:11
afbeelding van Sven

@Thomas: op de Golf V GTI stonden deze ook al hoor. Of ze leken er ook sterk op.

Tom 18:56
afbeelding van Tom

Ik vind de huidige variant persoonlijk mooier, heb deze nog wel niet in levende lijve tegengekomen. Er wordt evenwel gespeculeerd dat er alsnog een r36 zou komen.
en die dubbele uitlaat vind ik wansmakelijk , een GTI moet links een dubbele pijp hebben.

Wim 21:35
afbeelding van Wim

@tom: idd, laat die dubbele uitlaat
maar normaal zal vw wel voor een dubbele pijp gana

NicolasS 02:14
afbeelding van NicolasS

@Tom: ik deel volledig uw mening! Geef mij maar die vorige versie met de mooie grote rode bies rond het rooster en de 2 pijpjes links!

OELBANDT KEVIN 13:05
afbeelding van OELBANDT KEVIN

IK VIND DE GOLF VI GTI EEN VERY NICE CAR

PRACHTIGE WAGEN

MOOIE LOOK

MOOI MET DIE UITLATEN

EN INTERIEUR IS OOK AF ZE

KOMEN DIE OOK DIESEL UIT AUB

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws