HWA EVO: Is dit de ultieme restomod? (2024)

HWA EVO Restomod Mercedes 190E EVO

Met een twinturbo V6, koolstofvezel carrosserie en compleet gemoderniseerde ophanging, is deze restomod van de Mercedes 190E EVO II misschien wel het ultieme speeltje voor de échte autofan. Juich echter niet te vroeg, want het Duitse HWA vraagt €714,000 euro, exclusief BTW...

Eind vorig jaar plaagde het Duitse HWA met een restomod van de Mercedes 190E 2.5-16 Evo II. Gelukkig ging het niet alleen over vaporware, want de Duitser hielden woord (doen ze ooit anders?) en presenteren nu de HWA EVO in vol ornaat.

Anoniem... nu ja

Op het eerste gezicht is dit een vrij anonieme restomod. Want je lijkt naar een gewone 190E 2.5-16 Evo II te kijken. De lichten geven al een beetje zijn geheimen prijs, kom je dichter, dan merk je ook dat de gehele carrosserie vervaardigd is uit koolstofvezel. Zo anoniem de uiterlijke upgrades (nu ja,) zo exuberant is het werk onderhuids.

HWA EVO Restomod Mercedes 190E EVO

Elk exemplaar start zijn leven namelijk als een standaard Mercedes 190E, maar de gehele voor- en achterstructuur wordt aangepast en opgetrokken uit staal en aluminium. Er zijn double wishbones rondom, dempers van KW en grotere 380 mm remschijven vooraan met zes zuigers. Tast je dieper in de buidel, dan kan je ook nog elektronische aanpasbare dempers van KW krijgen en koolstofkeramische remmen.

Met Affalterbach pack

Had de originele Mercedes "190 EVO II" nog een atmosferische 2.6-liter viercilinder voorin liggen, dan spreken we hier over een geheel ander niveau. HWA haalt namelijk een moderne 3-liter V6 twinturbo uit de Mercedes-rekken en voert het vermogen er van op tot 444 pk en 549 Nm koppel. Vink je het optionele Affalterbach pack aan, dan stijgt het vermogen naar 493 pk. Omdat de motor achter de vooras zit, heeft deze HWA EVO een perfecte 50:50 gewichtsverdeling.

HWA EVO Restomod Mercedes 190E EVO

100 stuks plant HWA van deze EVO te produceren en hoewel elke exemplaar een basisprijs draagt van 714.000 euro (exclusief BTW), zouden toch al 75 exemplaren een eigenaar hebben gevonden. Ach, hadden we het geld...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws