Shelby Mustang Mach-E GT is eerste elektrische Shelby, speciaal voor Europa (2023)

Shelby Mustang Mach-E GT 2023

De Shelby Mustang zonder V8 is een feit. Sterker nog: dit exemplaar heeft niet eens een verbrandingsmotor, want hij is gebaseerd op de Ford Mustang Mach-E GT. Dat maakt er de eerste elektrische Shelby van, en hij zal dan ook uitsluitend in de handen van Europeanen terecht komen… Ten minste: snelle Europeanen.

Als Carroll Shelby vandaag nog had geleefd, dan was de beste man dit jaar 100 jaar oud geworden. Dat moet volgens Shelby American gevierd worden, en dat doen ze op verrassend eigentijdse wijze. In de afgelopen eeuw is de automarkt namelijk grondig veranderd en Shelby’s favoriete basis, de Ford Mustang, veranderde natuurlijk mooi mee. Tijd dus om de meest hedendaagse der Mustangs ook eens in een Shelby-jasje te steken.

Duur want zeldzaam

Jawel: maak kennis met de Shelby Mustang Mach-E GT, een Shelby met twee elektromotoren. Dat de Amerikanen daar nog wat aan moeten wennen, merk je dan ook aan het vermogen. Shelby gaat er namelijk prat op wel 900 pk uit de V8-blokken van de reguliere Mustang te kunnen persen maar van de aandrijflijn van de Mach-E GT bleven ze gewoon af. Reken dus op dezelfde 487 pk’s, al zouden die voortaan wel moeten klinken alsof ze uit een V8 komen gestormd dankzij een speciaal daarvoor afgestemd Borla-geluidssysteem. Daarnaast trakteerde Shelby zijn variant op verlaagde ophanging, lichtere velgen en een motorkap uit koolstofvezel om het rijgedrag te optimaliseren.

Shelby Mustang Mach-E GT 2023

De rest van de aanpassingen van de Shelby Mustang Mach-E GT zijn dus puur cosmetisch, met bijvoorbeeld wat eigen stickers terwijl een aantal losse onderdelen vervangen worden door koolstofvezel stukken. Dat maakt het pakketje van 24.900 euro misschien wat aan de prijzige kant, want daar zit voor de duidelijkheid nog geen Mustang Mach-E GT in inbegrepen. Je kan deze aanpassingen dan ook laten uitvoeren op zowel nieuwe als bestaande exemplaren van de elektrische Ford, al houdt Shelby het wel op een totaal van slechts 100 stuks. Die blijven ook beperkt tot de Europese markt, en dat maakt het hele gebeuren dan weer exclusief…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Joop 09:28
afbeelding van Joop

Mustang is Mustang niet meer, met die electrische troep onder de kap.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws