Deze getunede Volkswagen ID. Buzz rijdt tot 3.000 kilometer per jaar gratis

Volkswagen ID. Buzz zonnepanelen ABT 2023

Volkswagen-tuner ABT heeft misschien wel zijn efficiëntste modificatie ooit gepresenteerd. Op het dak van de ID. Buzz monteerden ze namelijk een keertje iets anders dan een opzichtige spoiler. In de plaats daarvan krijgt het elektrische busje een set zonnepanelen mee, goed voor tot 3.000 gratis kilometers per jaar.

ABT houdt zich gewoonlijk bezig met het opleuken van allerhande Audi’s en Volkswagens, maar bij de ID. Buzz was het Noorse Zyrus Engineering hen voor. Die ontwikkelden namelijk al een setje koolstofvezel sierdelen om de elektrische personenbus om te toveren tot een soort Fast & Furious-rekwisiet, dus bij Abt moesten ze iets anders gaan bedenken. En het resultaat is waarschijnlijk efficiënter dan gelijk welke spoiler, bumper of verlaging de ID. Buzz ooit had kunnen maken.

Voor dak en flanken

ABTs nieuwe E-Line-afdeling, die zich buigt over de elektrische auto’s van de VW-wereld, heeft namelijk een nieuwe toevoeging ontwikkeld voor het elektrische busje. Die bestaat uit een set zonnepanelen op het dak die in verbinding staan met de aandrijfbatterij van de ID. Buzz. In ideale — lees: niet heel Belgische — omstandigheden is de installatie in staat tot een piekvermogen van 600 watt, maar daar belooft ABT het zelfs niet bij te laten. Zo zijn ze ook modules aan het bouwen die op de flanken van de ID. Buzz gemonteerd kunnen worden, en die zouden het maximumvermogen opdrijven tot 1.000 watt.

Volkswagen ID. Buzz zonnepanelen ABT 2023

Voor zij die niet geheel thuis zijn in de fotovoltaïsche wereld, geeft ABT ook iets meer tastbare cijfers. Zo zou het dakpaneel alleen al in staat zijn om jaarlijks 3.000 kilometer bij te laden — als de zon juist staat, wel te verstaan. Een echte zonne-auto à la Lightyear wordt je ID. Buzz er dus niet van, maar het is wel mooi meegenomen. Een prijskaartje kleeft ABT nog niet op de hele installatie, maar je mag er alvast de meerprijs voor een ID. Buzz met lange wielbasis bij optellen. De set past namelijk niet op het dak van de kortere variant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws