Brabus 900 Crawler is 888 pk sterk offroadspeeltje van €749.000

Brabus 900 Crawler

Dat Brabus niet vies is van een tuningsprojectje met een Mercedes-AMG G-Klasse in de basis weten we al. Deze 900 Crawler tilt het niveau echter naar 11. Hét ultieme speeltje voor de rijken der aarde met een offroadhobby?

Hypercars shmypercars. Tegenwoordig heeft zowat elke autoproducent een van de pot gerukte sportwagen met prestaties die bijna niet meer te vatten vallen. Hoe ga je daar mee om als tuner? Wel, Brabus alvast door de meest extreme offroadbuggy ter wereld te creëren. De 900 Crawler is geboren.

Knallen op offroadbanden

Deze 900 Crawler een aangepaste G-Klasse noemen is misschien wel een understatement van jewelste. Niet in het minst omdat de Crawler nog maar weinig gemeen heeft met de originele G-Klasse. Zo pakt de Crawler uit met een buizenframe en een compleet aangepaste ophanging. Enkel de voorkant, motor en delen van het interieur lijken overgeheveld. Al moet je zelfs het hergebruik van de motor met een korrel zou nemen.

Brabus 900 Crawler

Brabus boort de 4.4-liter V8 uit tot 4.5 liter en weet dankzij de twee turbo's 888 pk en 1.250 koppel uit het blok te puren. Die kracht zorgt er voor dat deze Crawler in amper 3.4 seconden de honderd weet aan te tikken... met potente offroadbanden! De top is trouwens begrensd op 160 km/u. Waardoor je dus in no-time de rev-limiter invliegt.

Lichtgewicht G-Klasse

Met 53 centimeter aan bodemvrijheid is de Crawler alvast een offroader om rekening mee te houden. Die bodemvrijheid dankt hij aan portaalassen, de met 16 centimeter verhoogde ophanging en stevige 20-duims velgen met het nodige rubber.

Brabus 900 Crawler

Dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel en het - laat ons eerlijk zijn - verwijderen van zowat alle panelen is dit meteen ook één van de meest lichte G AMG's die je momenteel kan kopen. Zo drukte Brabus het gewicht van 2.4 ton naar 2 ton. Kijk, op die manier draagt Brabus toch een beetje bij aan het milieu. Dat deze Crawler geen koopje is spreekt voor zich. Brabus vraagt maar liefst 749.000 euro voor deze Crawler, exclusief btw. Met een oplage van 15 stuks ben je wel zeker van exclusiviteit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 13:54
afbeelding van this

2 ton lijkt mij eigenlijk nog steeds heel veel voor zo'n wagen, of is die motor gewoon zo zwaar?
En kan je eigenlijk iets met 888 pk op losse ondergrond?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws