Singer Turbo Study waagt zich aan Porsches ‘Widowmaker’

Singer Turbo Study 2022

Singer heeft zich aan een nieuw projectje gewaagd, en dat komt in een iets andere vorm dan hun gemiddelde bouwsel. Deze Turbo Study doet het namelijk niet alleen met twee turbo’s onder de motorkap, maar ziet er ook een generatie jonger uit dan de andere Singer-Porsches.

Tenzij de naam Singer je aan naaimachines doet denken, krijg je er waarschijnlijk droombeelden bij van piekfijne Porsche-restomods. Daarbij beperkt de constructeur zich doorgaans tot ontwerpen die de eerste generatie van de 911 willen nabootsen, maar dan met de nodige optimalisatie en personalisatie. Deze keer zijn de Amerikaanse ombouwers hun inspiratie echter een klein decennium later gaan zoeken, want dit studiemodel lijkt eerder op de 911 ’G-Modell’ van de tweede generatie.

930 (Twin-)Turbo

Singer wil met zijn Turbo Study echter niet gewoon gelijk welke Porsche van het G-model eren. De constructeur mikt zoals de naam al doet vermoeden op de iconische 930 Turbo, een auto met zo’n wispelturige reputatie dat hij ook als ‘Widowmaker’ door zijn vaak te korte leven ging. Zo bont zou deze Singer het echter niet mogen maken, want je kan hem desgewenst ook met vierwielaandrijving laten bouwen om wat voorspelbaarder door de bocht te gaan. Dat zal je misschien wel nodig hebben want de Amerikanen monteren niet één maar wel twee turbo’s tegen de 3.8-liter boxermotor aan, goed voor “minstens 450 pk”. Dat doen ze voor het eerst sinds de All-Terrain Competition Study van vorig jaar, want de andere Singer Porsches zijn gewoonlijk atmosferisch.

Singer Turbo Study 2022

Onderhuids offert Singer trouwens geen originele 930 Turbo op voor de ombouw. Zoals bij al zijn andere projecten schuilt onder deze Turbo Study het onderstel van een 911 van de 964-generatie, gebouwd tussen 1989 en 1994. De donor wordt daarbij volledig ontmanteld en voorzien van een nieuw koetswerk uit koolstofvezel. Daarnaast krijgt deze Turbo Study — in tegenstelling tot het gemiddelde andere Singer-project — ook wat luxe mee, zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, een smartphonehouder en een iets zachtere ophanging. Het nieuwe studiemodel zal voor het eerst te zien zijn op het Goodwood Festival of Speed, van 23 tot 26 juni.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws