Brabus blaast Mercedes-AMG GLS 63 stevig op

Brabus Mercedes-AMG GLS 63

Brabus heeft de Mercedes-AMG GLS 63 in hun garage gezet en het resultaat is deze duivelse creatie. Eentje waar je met zeven personen in mag.

De Mercedes-AMG GLS 63 is de grootste SUV in het Mercedes-gamma en het is een huzarenstukje om daar iets mee te doen zonder het opzichtig te maken. Dat het vermijden van die opzichtigheid mislukt hoeft geen probleem te zijn, dat toont deze Brabus-creatie.

mean machine

Het uiterlijk bevat alle ingrediënten om van de SUV een gemene powermachine te maken, want dat is toch wat de klant wil? Brabus past her en der carbon onderelen toe op de Mercedes-AMG GLS 63 en sommige van de onderdelen verbeteren zelfs de handling en prestaties van de wagen. Zo verlaagt Brabus de van luchtvering voorziene ophanging met 25 millimeter. Daaronder komen dan weer 24 inch velgen, al zullen die het rijgedrag niet positief beïnvloeden, ze krijgen nochtans performance-banden mee.

Geen Brabus-tuning zonder dat ook de binnenkant wordt aangepakt. Lederen interieur met een 'quilted'-patroon om het luxegevoel te verhogen is daar maar één voorbeeld van.

Brabus is echter een motortuningbedrijf in de eerste plaats. Dat laten ze zien door de Mercedes-AMG GLS 63 te voorzien van de PowerXtra B40S-800 performance upgrade. Met een aangepast vermogen van 789 pk en 1.000 Nm wil de Brabus-versie van de GLS AMG de koning van de weg zijn. De kolos sleurt door naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Gevaarlijk snel? Dat zeker.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Frederik Herregods 22:16
afbeelding van Frederik Herregods

Goei plaatjes ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws