Techart pept Porsche Cayenne GTS op tot 640 pk

Techart Porsche Cayenne GTS 2020

De Duitse Porsche-specialist heeft een steroïdekuur klaar voor de Cayenne GTS. Daarmee heeft Techart voor elke Cayenne-versie een antwoord klaar. De GTS puurt dankzij de boost 640 pk uit zijn V8.

Een elektronische ingreep doet het vermogen van de 4.0 V8 biturbo in de Cayenne GTS stijgen van 460 naar 640 pk. Het koppel stijgt op zijn beurt van 620 naar 870 Nm. Daarmee overklast hij niet alleen de 550 pk sterke Turbo S, maar verkleint hij ook de kloof met de 680 pk sterke Turbo S E-Hybrid. Heel uitzonderlijk is dat uiteraard niet, want al die modellen delen in de basis dezelfde V8.

Techart Porsche Cayenne GTS 2020

De sprint naar 100 km/u legt deze Techart Cayenne GTS voortaan af in 3,6 seconden, de topsnelheid bedraagt 300 km/u. Techart werkte daarnaast nog een ‘aerokit’ uit, met een gewijzigde voorbumper, een achterspoiler en een motorkap uit koolstofvezel. In de achterbumper is er plaats voor een diffusor en een uitlaatlijn die de Duitse tuner op maat maakt.

Techart Porsche Cayenne GTS 2020

Velgen zijn er uiteraard ook, in 22 en 23 duim. Een sportvering die de ophanging 35 millimeter lager legt, is alleen voorbehouden voor de Cayenne en Cayenne S zonder luchtvering. Een hele behandeling voor het interieur is er uiteraard ook. De kit voor de Porsche Cayenne GTS is beschikbaar op de gewone versie en op de Coupé.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws