Fout, fouter, foutst: Hennessey Goliath 700 HP Supercharged

Hennessey Goliath 700 HP Supercharged 2020

De Amerikaanse tuner Hennessey heeft een extreme kit klaar voor de GMC Sierra en Chevrolet Silverado. Het resultaat is de Hennessey Goliath 700 HP Supercharged, een verhoogde pick-up met monsterlijke V8. Gelukkig blijven sommige dingen aan de andere kant van de Grote Plas...

Maar gelukkig weet Hennessey ook waar het mee bezig is. De Amerikaanse tuner monteerde niet alleen een compressor op de 6,2 liter grote V8 van de GMC Sierra en Chevrolet Silverado, waardoor het vermogen stijgt van 420 pk naar 700 pk, maar nam ook de rest van het blok onder handen.

Hennessey Goliath 700 HP Supercharged 2020

Het resultaat is, zoals “chief horsepower evangelist” John Hennessey het noemt, een “wickedly fast Texas sized truck”, waarvan het maar honderd stuks per jaar zal bouwen. Voor wie de motorupgrade niet genoeg is, is er overigens nog een offroadpakket. Dat verhoogt de rijhoogte niet alleen met 15 centimeter, maar monteert ook 20-duimers en 35-duimsbanden naast nog wat ander geks. Dat doet de Ford Ranger Raptor verbleken, toch?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 13:39
afbeelding van Adriaan

Ik blijf erbij, fout of niet, moesten die bakken en de benzine even veel hier kosten als in trumpistan, zou je zulke bakken hier ook zien rondrijden als in de us of a.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws