Vet: Hyundai VelosterRaptor doet het met 320 pk

Hyundai VelosterRaptor N Sema 2019

Hyundai zal op de SEMA-autoshow de VelosterRaptor N voorstellen. Een Veloster N met performance-opsmuk van Bisimoto die het vermogen richting de 320 pk duwt. Meer nog, Honda noemt deze VelosteRaptor N een Type R Killer... een Honda Civic Type R-killer.

Op de SEMA-autoshow zal Hyundai tonen wat er allemaal mogelijk is met haar kakelverse Veloster N. Het gaf daarvoor tuningbedrijf Bisimoto Engineering carte blanche om een pakket te ontwikkelen om de sportieve coupé op te pompen. Het resultaat is de VelosterRaptor N.

Type R Killer

Een naam die je eerder op een product van Ford of Hennessey zou verwachten maar deze VelosterRaptor N is geen doetje. De 2-liter viercilinder voorin wordt dankzij aangepaste turbo's, in- en uitlaat en nieuwe ECU opgepompt tot "meer dan 320 pk". Een exact cijfer geven Hyundai en Bisimoto niet om zeker te zijn dat élke eigenaar meer dan 320 pk uit zijn Veloster N zal puren met dit pakket.

Volgens Hyundai is dit dan ook - samen met aangepaste banden en ophanging - een "Type R Killer". Waarmee Hyundai zonder twijfelt doelt op de Honda Civic Type R. Wij kunnen alvast pruimen dat het uiterlijk zo goed als ongewijzigd blijft. Toch zijn er nieuwe koplampen, een aangepaste spoiler en nieuwe velgen. Dit pakket voor de bij ons beschikbare Hyundai i30 N? Ja graag!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws