Nieuwe Mitsubishi Colt krijgt hybride aandrijflijn van weinig verrassende donor

Mitsubishi Colt teaser 2023

Mitsubishi is helemaal klaar voor zijn doorstart in Europa, en krijgt daarvoor wat hulp van alliantiepartner Renault. Dat zal je niet alleen gaan merken aan het design van de aankomende Colt, want ook zijn hybride aandrijflijn zou ons bekend kunnen voorkomen. Jawel: maak je klaar voor de Mitsubishi Cliolt E-Tech.

De Europese Mitsubishi-saga krijgt een staartje, want het Japanse merk maakt zich na een tweetal jaar afwezigheid klaar voor een terugkeer naar het Oude Continent. Daarvoor zal het wel nauwer dan ooit tevoren gaan samenwerken met de andere merken uit de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie, en vooral die eerste lijkt Mitsubishi onder de arm te nemen. Zo verdiende de aankomende Colt op basis van zijn teaserplaatjes al de bijnaam ‘Cliolt’ gezien zijn gelijkenis met de Renault Clio, dus twee keer raden waar hij zijn hybride aandrijflijn zal halen.

Afspraak op 8 juni

Mitsubishi heeft nu namelijk inkijk gegeven in de motoren die de Colt bij zijn lancering zal krijgen, en die komen ons stuk voor stuk bekend voor. Zo krijg je de keuze uit drie aandrijflijnen: twee op basis van een 1.0-liter driecilindermotortje en één zelfopladende hybride met een 1.6-literblok in het vooronder. Die eerste motor is er met of zonder turbo waarbij het vermogen respectievelijk 91 of 67 pk bedraagt, en de 1.6 produceert in combinatie met een elektromotortje en een 1.2 kWh-accu 143 pk. Dat betekent dat de Colt niet alleen op uiterlijk vlak sterk op Renaults compacte hatchback gaat lijken, want die laatste cijfers zijn identiek aan die van de Clio E-Tech.

Mitsubishi Colt teaser 2023

De Colt is trouwens niet de enige Mitsubishi die zijn brood, boter en beleg bij Renault gaat halen, want even geleden toonde Mitsubishi ook al een nieuwe ASX met Captur-genen. Verder belooft het Japanse merk echter ook de Outlander naar onze contreien te halen, en dat is wél een volledig eigen ontwikkeling. De vraag blijft echter of dat gamma ook naar België afreist, want in tegenstelling tot zowel onze noorder- als zuiderburen heeft onze markt nog geen officiële bevestiging gekregen van de terugkeer van Mitsubishi. Misschien volgt die op 8 juni, wanneer het doek volledig van deze Mitsubishi Colt gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws