BMW i5 in beeld: elektrische 5 Reeks trotseert de vrieskou in camouflagepak

BMW i5 wintertest teaser 2023

Huiver, Mercedes-EQ, want BMW’s allereerste elektrische 5 Reeks is bijna productierijp. Die komt er niet alleen als berline, maar zal in tegenstelling tot concurrent EQE ook een breakversie krijgen. Daarop is het nog even wachten, maar BMW toont alvast wat sfeerbeelden van de lage i5 tijdens zijn wintertests.

Een blik op BMW’s nieuw gepatenteerde namen maakte het nog maar eens duidelijk: van zowat elk model dient er een zuiver elektrische variant te komen. Zo kreeg de X1 al gezelschap van de iX1 en de X3 van de iX3, zetten de i4 en i7 respectievelijk de 4- en 7 Reeksen onder stroom en volgt er straks ook een versie van de 5 Reeks met een ’i’-tje voor zijn naam. Dat moment komt steeds dichterbij, want BMW geeft nu voor het eerst inkijk in het fotoalbum van de wintertests die de i5 heeft ondergaan.

Minstens hetzelfde rijplezier

De teaserbeelden tonen de i5 in allerhande omstandigheden en omgevingen maar één ding hebben ze gemeen: de kou. Beginnen deed de colonne gecamoufleerde i5’s namelijk in thuisstad München waarna ze koers zetten richting het hoge noorden. Onderweg pikten de testpiloten ook een paar Alpenpassen mee, en op locatie in het Zweedse Arjeplog werd de dynamiek verder op de proef gesteld al driftend op bevroren meren. Inmiddels heeft BMW zo het vertrouwen verzameld om te beloven dat de i5 minstens het rijplezier zal bieden dat je van het merk verwacht, in combinatie met natuurlijk een meer dan bruikbare, elektrische aandrijflijn.

BMW i5 wintertest teaser 2023

Hoewel de i5 op de beelden nog dik in de camouflage zit, kunnen we wel al een aantal zaken afleiden op vlak van design. Zo blijft het silhouet in tegenstelling tot dat van concurrent Mercedes EQE best traditioneel, al is dat geen verrassing wetende dat er ook nog 5 Reeksen met verbrandingsmotoren komen. Voor zijn controversiële snuit zal je de i5 alvast niet links laten liggen, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld de i7 lijkt de elektrische 5 Reeks het te houden op compactere niertjes en een enkel verdiep aan koplampen.

Berline dit jaar, Touring volgend jaar

Verder komt ook de elektrische i5 er als break — of ’Touring’ in het Beiers — en dat is nog een reden waarom sommige Belgen wel eens voor de BMW in plaats van de Mercedes zouden kunnen gaan. De EQE komt er voorlopig namelijk niet met meer kofferruimte, of je moet al richting de SUV-variant gaan kijken. De i5 Touring krijgen we momenteel echter nog niet te zien, en die zal ook iets later op de markt komen dan de berline. De kans zit er wel dik in dat BMW de i5 en de reguliere 5 Reeks tegelijk onthult, zoals dat ook gebeurde met de (i)X1 en de i7/7 Reeks.

BMW i5 wintertest teaser 2023

Na deze wintertests neemt BMW de i5 waarschijnlijk ook nog even mee naar warmere oorden voor hem aan het grote publiek voor te stellen. Zo kunnen we ervan uitgaan dat de nieuwe 5 Reeks en zijn elektrische broer na de zomer onthuld worden. Begin september vindt er bijvoorbeeld een autosalon plaats in Heimat München… Zou dat geen goed moment zijn?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws