Subaru plaagt met "New SUV" [video]

Subaru New SUV teaser 2022

Terwijl Subaru volop bezig is met de uitrol van de Solterra, haar eerste EV, staat er al een "nieuwe SUV" klaar in de coulissen. Via een teaservideo laat het Japanse merk weten dat die op 15 september het podium mag betreden. Kijk je goed, dan kan het wel eens over de nieuwe XV gaan.

Met het vertrek van BRZ, Levorg en Impreza heeft Subaru momenteel vier modellen in haar Belgische gamma staan. En hoewel we zouden willen zeggen dat die binnenkort gezelschap krijgen van een nieuw familielid, zijn we er eerder van overtuigd dat Subaru deze maand de nieuwe generatie van de XV wereldkundig zal maken. Die XV is Subaru's kleinste SUV die wereldwijd vlot over de toonbanken rolt.

XV in het nieuw

Via een teaservideo laat Subaru alvast weten dat we op 15 september een "NEW SUV" mogen verwachten. Bestudeer je echter de teaservideo, dan zal je zien dat het nieuwe modellen het lijnenspel en de afmetingen van de huidige XV draagt. Die gaat sinds 2017 mee en is in essentie het oudste model van de line-up. Al kan je met een leeftijd van 5 jaar moeilijk over een kranig oudje spreken.

Hoe dan ook, Subaru lijkt plannen te hebben om de boel fris te houden, met een nieuwe XV. Maak je echter geen illusies, zonder twijfel gaat het over een zeer doorgedreven facelift en blijft de mechaniek onderhuids grotendeels behouden. Of Subaru iets zal doen aan de milde hybride boxermotor met een verbruik van 8 l/100 km? We betwijfelen het. Want op de wereldmarkt (lees: Canada, VS) tillen ze minder zwaar aan het relatief hoge verbruik. Op 15 september alvast meer info!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws