Pagani C10: opvolger Huayra trappelt in de coulissen.

Pagani C10 Teaser

Pagani trekt in september het doek van de C10, de spirituele opvolger van de Huayra. Een supercar die meer vermogen uit zijn 6-liter V12 puurt én minder gewicht hoeft mee te zeulen. Kijk, zo zien we onze exoten graag.

Je moet het maar doen als supercarmerk, vlot twee decennia teren op amper twee modellen. Toch is dat net wat Pagani zo mythisch maakt. Want met enkele honderden modellen van de Zonda en Huayra kan je gerust stellen dat het uitermate exclusieve wagens zijn. Versterking loert echter om de hoek, want dit jaar nog zal Pagani het doek halen van haar derde productiewagen ooit; de C10. Weet wel, potentieel gaat het hier nog over een prototypenaam.

Meer pk's, minder gewicht, betere handeling

Of we al iets weten over die auto? Niet meteen officieel. Het is te zeggen, Pagani loste onderstaande teaser op haar sociale media. Een video waarop het silhouet van de C10 valt te bekijken in profiel. Daarop zien we dat de nieuwe supercar een gelaagde nek krijgt achter de cockpit en zal uitpakken met vloeiende lijnen.

Leggen we ons oor echter te luisteren aan de koffiemachine, dan valt er al wel wat onofficiële info te rapen. Te beginnen met de motor. Ook voor deze exoot zou Pagani beroep doen op Mercedes-AMG. Die leveren dan met een grote glimlach de 6-liter twin turbo V12 voor deze C10. Een motor die naar alle verwachting +800 pk richting de achterwielen zal sturen. Interessanter is Pagani's belofte om haar nieuweling een stuk lichter te maken dan de Huayra en ook meer te focussen op handeling. Waardoor deze C10 wel eens een technische tour de force kan worden. Op 12 september 2022 trekt Pagani alvast het doek van haar nieuwe exoot tijdens een feestje in Milaan. Als je nog gasten zoekt Pagani, je hebt ons adres!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws