BMW M4 CSL staart uit de duisternis met gele 'Angel Eyes'

BMW M4 CSL teaser 2022

De radicaalste telg van de M4-familie komt eraan: de CSL. Die krachtpatser moet zijn historische voorganger eren met extra vermogen, flink wat gewichtsbesparing en natuurlijk het nodige uiterlijke vertoon. Een voorsmaakje komt in de vorm van twee nieuwe plaagplaatjes.

Het is alweer even geleden dat we nog eens een BMW-model met het CSL-addendum mogen ontvangen hebben. Bijna 20 jaar, zelfs, want we schrijven 2003 wanneer de E46 M3 een Coupé Sport Leichtbau-variant krijgt. Daarvoor was er al een dergelijke versie van de E36 3-serie, maar de meest legendarische is ongetwijfeld de 3.0 CSL uit de jaren '70. Allemaal hadden ze gemeen dat ze aardig wat minder gewicht op de weegschaal plaatsten dan hun reguliere broertjes, aanzienlijk meer vermogen kregen en getrakteerd werden op opvallend spoilerwerk. Deze nieuwe M4 CSL lijkt in dat laatste alvast zijn voorgangers te volgen.

Verplichte ducktail

BMW heeft namelijk twee teaserafbeeldingen van zijn nieuwe CSL-model de wereld in gestuurd, en daaruit kunnen we alvast opmaken dat hij op spoilervlak niet zal teleurstellen. Zo prijkt er achterop de kofferklep een flinke ducktail, een beetje zoals we twee decennia terug ook al op de M3 CSL mochten aanschouwen. Dat is echter niet het enige waarin deze nog sportievere telg zich onderscheidt van de doordeweekse M4, want de achterlichten lijken getrakteerd te worden op sierlijke oled-technologie. Kijken we naar het neusje, dan merken we dat deze CSL net als pakweg de M5 CS gele dagrijlichten krijgt — of Angel Eyes, voor de liefhebbers.

BMW M4 CSL teaser 2022

Ook op vermogensvlak moet deze M4 CSL op zijn zachtst gezegd mee kunnen met het andere M-verkeer. Officiële gegevens zijn er nog niet, maar de geruchtenmolen spreekt over zo'n 550 pk aan vermogen uit de gewoonlijke zes-in-lijn. Bovendien zou deze versie naar verluidt ook een 100-tal kilogram lichter worden dan de standaard M4. We krijgen de auto nog voor de zomer in al zijn glorie te zien, en daarna zal je als de bliksem naar de dealer moeten als je er eentje wil. Het zit er namelijk dik in dat de M4 CSL slechts in een beperkte oplage geproduceerd zal worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws