BMW laat (iets) meer van elektrische 7 Reeks zien

BMW i7 2022 teaser

Krijg je maar niet genoeg van de nieuwe snuit van de X7? Dan heeft BMW goed nieuws voor jou, want volgende week mag je van een gelijkaardige tronie genieten op de nieuwe 7 Reeks. We krijgen nog eens een voorsmaakje in de vorm van zijn elektrische versie: de i7.

Voor zij die het nog niet door hadden: BMW gaat vanaf nu zijn modellen in het hoogste segment een onderscheidend neusje geven. Daarvoor grijpen ze terug naar hun traditie van de ‘gesplitste koplampen’, al trekken ze die voortaan niet horizontaal — zoals in den beginne — maar wel verticaal uit elkaar. We zagen het concept zonet voor het eerst aan het werk voorop de vernieuwde X7, en de gloednieuwe 7 Reeks en i7 zijn hierna aan de beurt.

LED-tekening

Dat de i7 een zuiver elektrische variant wordt, wil daarom helemaal niet zeggen dat BMW zijn enorme grille achterwege laat. Dat leerden we eerder al wanneer de Duitsers een frontaal plaagplaatje van het model de wereld in stuurden: als er geen echt radiatorrooster is, dan tekenen ze er wel eentje op de neus met LED-verlichting. Daarnaast verwachten we dat ook hier de koplampen X7-gewijs over twee verdiepingen verdeeld zullen worden, al hult BMW de onderste laag nog in duisternis. Deze keer krijgen we echter ook een beetje flank van de nieuwkomer te zien, al vertelt ons dat niet veel nieuws. Eerder toonde BMW de auto namelijk al onder camouflage aan het werk, en daaruit bleek dat zijn silhouet het best conservatief speelt.

BMW 7 Reeks Teaser 2022

De i7 lijkt zijn design dus over een compleet andere boeg te gaan gooien dan zijn grootste concurrent: de Mercedes-Benz EQS. Die aalgladde luxeberline kan namelijk pronken met de laagste luchtweerstandscoëfficiënt ooit op een productieauto, en daar zal deze i7 dus niks aan veranderen. Dat kan hij trouwens ook niet, want in tegenstelling tot de Stuttgarter moet deze Siebener ook ruimte kunnen bieden aan verbrandingsmotoren. Het resultaat krijg je te zien op 20 april, want dan worden zowel de nieuwe 7 Reeks als deze i7 onthuld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws