Honda toont nieuwe elektrische SUV met herkenbare looks

Honda e:Ny1 Prototype 2022

Op zijn voorstelling van de nieuwe Civic heeft Honda ook een tipje van de sluier gelicht over de komst van een zuiver elektrische SUV. Jawel: de Honda E krijgt er een grote broer bij, al lijkt die wel eerder op een ander lid van de familie.

Indien je na de voorstelling van de nieuwe Civic gisteren wat op je Honda-honger bleef zitten, dan hebben we goed nieuws voor jou. Hoewel de reguliere Civic namelijk maar met één motor naar onze contreien komt, plannen de Japanners tegelijk ook de grootste uitbreiding van hun modellengamma sinds een dik decennium. Zo beloven ze ons tegen 2023 nog drie nieuwe modellen, en eentje daarvan wordt deze zuiver elektrische crossover-SUV.

Elektro-HR-V?

Als die je wat bekend voorkomt, dan is dat geen toeval. Het model dat we op deze vroege beelden te zien krijgen lijkt namelijk niet alleen sprekend op onze huidige HR-V, maar doet ook terugdenken aan de elektrische ‘SUV E:Prototype Concept’ die Honda vorig jaar aan China voorstelde. Het ziet er dus naar uit dat die niet enkel voorbehouden blijft voor de Oosterse markt. Voorlopig geeft Honda deze nieuwkomer de naam e:Ny1 Prototype, al gaat het hier duidelijk — en hopelijk — om een werktitel. De kans lijkt ons zelfs niet onbestaande dat deze SUV een variatie op de HR-V-naam opgespeld krijgt gezien de gelijkenissen. Begin dus maar te raden: HR-E? Of misschien ER-V?

Honda e:Ny1 Prototype 2022

Daarnaast beloven de Japanners binnen nu en een dik jaar nog een iets grotere SUV dan de HR-V te lanceren, en moet er daar nog eens boven binnenkort ook een nieuwe CR-V komen. Die zal het trouwens niet alleen stellen met een zelfopladende hybride aandrijflijn, maar wordt ook voorzien van een iets groter accupakket en een stekker. Behalve de knotsgekke Civic Type R staan er dus geen modellen met enkel een verbrandingsmotor meer op de planning, al duurt het wel nog even voor elke Honda zuiver elektrisch wordt. De constructeur mikt eerst om tegen 2030 voor 40% EV’s te verkopen, en wil pas in 2040 helemaal afstappen van thermische motoren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws