Verrassing van de week: Ferrari Purosangue komt eraan

Ferrari Purosangue teaser 2022

Na letterlijk jaren van vissen in de vijver der geruchten krijgen we het nu eindelijk van Ferrari zelf te horen: hun eerste SUV wordt werkelijkheid. Die onthulling zetten de Italianen kracht bij met een eerste plaagplaatje, waarop het model meteen zijn volledige voorgevel laat zien.

Porsche, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley; allemaal waagden ze zich aan de SUV en allemaal boekten ze er enorme successen mee. Enkel in de stal van de steigerende paarden ontbrak het nog aan een hoogpotige, want Ferrari hield het zowat als enige luxefabrikant op traditionele, lage sportwagens. Daar komt echter binnenkort verandering in, want ook deze Italianen kondigen nu hun eerste SUV aan.

Trio van Italiaanse SUV’s

Dat wisten we natuurlijk wel al langer dan vandaag, want het gonst al sinds 2018 van de geruchten rond de hoge Ferrari. Zo weten we sindsdien al dat de SUV de naam ‘Purosangue’ zal dragen, wat in het Italiaans zoveel betekent als ‘volbloed’, en wordt er wel eens gefluisterd dat hij als plug-inhybride op de markt zou komen. Daarnaast kregen we de auto zelfs al in volle glorie te zien in (inmiddels verwijderde) gelekte foto’s op sociale media, die een indrukwekkende kruising tussen de Ferrari Roma en de GTC4 Lusso van een paar jaar geleden aan het licht brachten. Na een beetje simpel gepruts met het contrast van de nieuwe teaserafbeelding duikt inderdaad hetzelfde frontje op.

In Maranello zijn ze trouwens best goed op de hoogte van alle hetze rond hun nieuwkomer, want de aankondiging pikt letterlijk in op die geruchten en bevestigt ze zonder meer. Daarnaast maant de Ferrari-website zijn bezoekers voortaan ook aan zich schrap te zetten voor een ‘game-changer’, die later dit jaar onthuld zou worden. Het trio van langst verwachte Italiaanse SUV’s — naast de Alfa Romeo Tonale en de Maserati Grecale — lijkt dus toch compleet te gaan worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws