De Renault Austral in drie teasers: dit weten we al (2022)

Renault Austral Teaser silhouet 2022

De marketingafdeling van Renault heeft alweer een teaserplaatje van zijn aankomende SUV de wereld in gestuurd, waarop deze keer zijn silhouet te zien is. Reden genoeg om nog eens alles wat we al weten over de Austral op een rijtje te zetten.

De Renault Austral komt eraan, en die moet de Kadjar-naam naar de geschiedenisboeken verwijzen. Dit wordt de nieuwe middenklasse-SUV van de Franse constructeur en dat zal je geweten hebben. Renault stuurt namelijk al maandenlang plaagplaatjes van de Austral richting onze mailbox maar blijft voorlopig bescheiden met de technische details. Wij overlopen de teaserafbeeldingen nog eens op zoek naar zoveel mogelijk informatie.

Wat met die naam?

De allereerste vermelding van de nieuwe SUV kwam in de vorm van zijn naam, in het lang en het breed uitgesmeerd over wat de achterklep van de auto moet voorstellen. De marketinggenieën bij Renault kozen voor de naam ‘Austral’ omdat die afgeleid is van het Latijnse woord ‘Australis’, wat volgens het handboek dode talen van de buurjongen moet doen denken aan warme, zuiderse oorden.

Renault Austral teaser naam 2021

Het nieuwe model moet dus inspireren tot verre reizen, en bij Renault lieten ze ook meteen weten dat dit samenhangt met zijn carrosserievorm. De Austral gaat namelijk in hetzelfde segment als de Kadjar spelen en moet die SUV, die alweer sinds 2015 meedraait, er finaal naar de bank verwijzen. Dat doet hij met een iéts groter formaat: de Austral wordt 4,51 meter lang terwijl de Kadjar het op 4,45 meter hield.

Qashqai-genen

Op naar de tweede teaser, want een paar weken geleden toonde Renault een aantal beelden van zijn Austral in camouflagepak. Die trotseert nu de openbare weg in de laatste fase van zijn preproductieproeven. Renault stuurt daarbij een honderdtal vermomde Australs door Frankrijk, Duitsland, Spanje en Roemenië voor 600.000 kilometer aan testritten. Daarnaast heeft de SUV ook nog 1.400.000 circuitkilometers voor de boeg.

Renault Austral teaser testritten 2022

Renault maakte van de gelegenheid gebruik om wat eerste informatie over de aandrijflijnen te lossen. Net als zijn technische neefje, de Nissan Qashqai, zal de Austral voorzien worden van de gekende 1.3-liter TCe-benzinemotor met mild-hybridehulp, maar daarnaast krijgt de SUV ook een nagelnieuwe aandrijflijn op basis van een 1.2-liter benzineblokje met sterkere 48V-mild-hybridetechniek. Diesels komen er hoe dan ook niet meer, maar we zouden wel wedden dat er op termijn wel een plug-inhybride versie in de stijl van de Captur E-Tech Plug-in Hybrid aankomt.

Mégane-looks

De laatste teaser toont de Austral dan weer zonder camouflage, al zijn de fotografen wel vergeten om het licht aan te steken in de studio. Zo zien we vooral het silhouet en de verlichting van de nieuwe SUV, en nemen we daarin meteen gelijkenissen met de nieuwe Mégane E-Tech waar. Zo vertonen de lichten een gelijkaardig C-signatuur en doet ook de subtiel aflopende daklijn met de afgeronde achterpartij ons aan de elektrische hatchback denken. Het geheel staat natuurlijk een stuk hoger op zijn poten — al leunt ook de Mégane E-Tech qua design wat dichter tegen een crossover aan.

Renault Austral teaser silhouet 2022

Bij Renault accentueren ze vooral het hoogtechnologische en dynamische karakter van hun nieuwe SUV, al komt dat niet meteen overeen met de beperkte informatie die ze voorlopig over de motoren vrijgegeven hebben. Iets zegt ons dus dat er nog best wat nieuwigheden omtrent de Austral op ons staan te wachten. Afspraak rond de lente van dit jaar, wanneer Renault de auto in al zijn glorie onthult.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws