BMW start nieuwe jaar met M3 Touring-teaser

BMW M3 Touring teaservideo 2022

Bij deze weten we al wat BMW’s goede voornemens voor 2022 zijn. De Beiers sturen namelijk hun nieuwjaarswensen in de vorm van het jaartal 2022, gedrift in de sneeuw door een gecamoufleerde M3 Touring. Na ruim 35 jaar wachten wordt de krachtige break eindelijk werkelijkheid.

Even geleden kwam het model al aan bod in onze lijst van 10 onthullingen waar we in 2022 het meeste naar uitkijken, en ook bij BMW lijken ze er zin in te hebben. De Duitsers halen het preproductiemodel van hun M3 Touring namelijk nog eens vanonder het stof voor een driftsessie in de sneeuw. Daarin mogen we al even genieten van het beeld- en klankspel van deze langverwachte superbreak.

Achterwielaandrijfing naar wens

Hun M3 Touring schrijft voor de gelegenheid het getal 2022 in de sneeuw door middel van zijn gecontroleerd slippende achterwielen. Het lijkt er in sommige beelden dan weer eerder op dat de auto met zijn vier wielen drift, wat alvast zou bevestigen dat ook de breakversie van de M3 de uitschakelbare vierwielaandrijving als optie krijgt. Die biedt in de M3 Competition de mogelijkheid om het vermogen naar de voorwielen de onderbreken zodat je van lekker ouderwetse achterwielaandrijving kan genieten. Daarnaast horen we ook duidelijk een zes-in-lijn huilen, wat zou bevestigen dat ook de Touring gewoon gebruik maakt van de gewoonlijke 3.0-litermotor met tot 510 pk.

Tot slot bevestigt de teaservideo nog een laatste feitje, en dat komt in de vorm van BMW’s spraakmakende giga-grille. Dat kregen we al op de standaard-M3 te zien — als zoiets al bestaat — maar prijkt nu dus ook voorop de station. In essentie kunnen we er dus vanuit gaan dat deze M3 Touring niets meer of minder wordt dan een breakversie van de M3… Maar dat is eigenlijk precies waar we al decennia om vragen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws