Spoiler alert: Cupra blikt vooruit met elektrische UrbanRebel Concept

Cupra UrbanRebel concept teaser 2021

Cupra, het sportieve submerk van Seat, zal op de IAA van München een nieuwe conceptwagen voorstellen. Die UrbanRebel Concept is Cupra's meest radicale interpretatie van een elektrische hothatch en moet tegen 2025 een braver gestileerde productie-afgeleide krijgen.

Net zoals een pauw de aandacht trekt met zijn frivole staart, wil Cupra op de IAA de aandacht gaan trekken met een knoert van een spoiler achterop de UrbanRebel Concept. Die conceptwagen moet de toekomstige designtaal van elektrische modellen bij Seat en Cupra uit de doeken doen én maakt duidelijk dat Cupra in 2025 een productievariant wil lanceren.

Race-DNA

Omdat Cupra zegt dat racen in haar DNA zit (marketingalarm), besloot het van haar nieuwe volledig elektrische stadswagen eerst een race-afgeleide voor te stellen. We hoeven er echter net flauw over te doen, deze UrbanRebel Concept toont ons de elektrische B-segmenter die Cupra/ Seat in 2025 zal lanceren. Als je dan weet dat Seat bij de VW-groep momenteel instaat voor de ontwikkeling van een elektrische stadswagen à la Ibiza, VW Polo en Skoda Fabia, dan is de link snel gelegd. Want het is nu al geweten dat Volkswagen op basis hiervan de ID.2 zal lanceren.

Over specificaties blijft Cupra momenteel nog vaag (het blijft tenslotte een teaser). Al zullen we op 6 september hoogstwaarschijnlijk meer info krijgen. Enerzijds over deze UrbanRebel Concept, anderzijds over de productie-afgeleide die we tegen 2025 mogen verwachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 22:29
afbeelding van John

Cool, zo'n spoiler op wielen :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws