Porsche plaagt met "elektrische sportwagen" voor IAA

porsche 2011 IAA Teaser

Porsche zal tijdens het Duits autosalon begin september het doek halen van een nieuwe elektrische stijlstudie. Hoewel een elektrische Macan op til staat, zal deze conceptauto daar geen voorloper van worden. Kijken we hier naar de elektrische voorloper van de volgende generatie Cayman/ Boxster?

Elektrisch is de toekomst. Althans, die missie heeft Porsche gekregen van moederbedrijf Volkswagen. Het Duitse merk prepareert dus in een sneltempo een nieuwe familie van elektrische auto's. Zo heb je de Taycan als sedan en stationwagen én komt er binnenkort een elektrische Macan op de proppen. Tijdens de IAA - het Duits autosalon - zal Porsche ook naar alle waarschijnlijkheid een eerste glimp tonen van een elektrische sportauto. Of dat destilleren we uit een plaagplaatje dat het Duits merk de wereld in stuurt.

"Sportscar"

Op de foto die de ronde doet op sociale media toont Porsche een stukje van de koplamp van haar conceptauto. Aardig, zou je denken. Al is vooral de tekst die er bij hoort interessant: "Al meer dan 70 jaar is de racerij dé strafste testgrond voor innovaties op weg naar productiewagens. Porsche heeft dit pad altijd gevolgd en zal dat ook de komende jaren blijven doen. Tijdens de IAA kijkt Porsche naar de toekomst, via vooruitstrevende technologieën gecombineerd met een adembenemend design."

Lees je die bijhorende tekst, dan lijkt het weinig realistisch dat Porsche het hier over een elektrische SUV heeft. Meer nog, het Duitse sportwagenmerk gebruikt in haar communicatie op sociale media de hashtag "sportscar". Waardoor het aannemelijk is dat Porsche op 6 september de wereld kennis zal laten maken met een toekomstige elektrische sportwagen van het merk. Hoewel je meteen aan de 911 zou denken heeft het merk eerder al laten weten dat we dit decennium geen elektrische 911 moeten verwachten. Waardoor de kans er wel eens in zit dat Cayman en Boxster een elektrisch vervolgverhaal krijgen. Op 6 september krijgen we alvast alle info!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws