Mercedes Citan wordt opnieuw Kangoo-kopie, ook elektrische versie

Mercedes Citan teaser 2021

Mercedes brengt alles in stelling voor het debuut van zijn nieuwe Citan. Die wordt op 25 augustus voorgesteld, en krijgt meteen een elektrische versie.

Voor de nieuwe Citan kan Mercedes ook nu weer optimaal gebruik maken van de banden met de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De nieuwe bestelbreak deelt zijn fundamenten voor deze generatie opnieuw met de Renault Kangoo. De Fransman werd onlangs in het nieuw gestoken, dus de Duitser volgt niet veel later: op 25 augustus.

ECitan en Citan Tourer

Veel meer informatie wil Mercedes nog niet kwijt, behalve dat de Citan in eerste instantie opnieuw vooral functionele doeleinden heeft. Met twee schuifdeuren en een lage laaddrempel moet je de laadruimte optimaal kunnen benutten. Tegelijk met het debuut van de Citan zullen ook de eCitan en Citan Tourer worden voorgesteld. Die eerste wordt een volledig elektrische versie, de tweede een passagiersversie.

Naamsverwarring

En als je nu denkt: “wacht eens, die passagiersversie heeft Mercedes toch al laten zien?”, dan heb je gelijk. Stuttgart plant immers een luxueuzer aangeklede gezinsversie van de Citan, de T-Klasse. Ook die krijgt een elektrische versie, de EQT. De nieuwe Citan, eCitan en Citan Tourer zullen ongetwijfeld het ontwerp van de EQT Concept volgen, maar de typische EQ-designkenmerken inruilen voor de traditionelere Mercedes-designtaal. Afspraak op 25 augustus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws