Mercedes toont interieur nieuwe SL

Mercedes-AMG SL interior 2021

De nieuwe generatie SL staat klaar in de coulissen om de rijken der aarde te imponeren. Mercedes plaagt vandaag met het interieur en spreekt van een hyperanaloge cockpit. Al vergeet het dan even dat zowat alles buiten het stuur digitaal is aan de nieuwe generatie. Ach, marketing...

Het is een publiek geheim dat we bij Autofans halsreikend uitkijken naar de nieuwe generatie SL. Niet in het minst omdat Mercedes na enkele jaren van brave evoluties voor de zevende generatie resoluut kiest voor revolutie. Zo zal de nieuwe SL onder het Mercedes-AMG submerk vallen én is de roadster voor het eerst sinds 1989 terug een 2+2. Al is die achterbank in de nieuwe generatie even nuttig als de achterbank van pakweg een Porsche 911 Cabrio. Waarmee we vooral bedoelen dat ze ideaal is om wat extra bagage te vervoeren.

Analoog? Digitaal!

Met de aankondiging om de hoek (we gokken op het autosalon van Duitsland in september) licht Mercedes al een tipje van de sluier op. Vandaag ligt de focus op het interieur. Een interieur dat volgens Mercedes pronkt met een hyperanaloge cockpit. Veel analoge klokjes zal je evenwel niet tegenkomen, want digitale schermen voeren de boventoon. Een dikke middentunnel stroomt uit tot een gigantisch tablet die je naar wens in verschillende hoeken kan zetten. Het scherm achter het stuur wordt dan weer omhuld door twee halve cirkels om het gevoel van een cockpit te versterken.

Mercedes-AMG SL interior 2021

Buiten plaatjes van het fraaie interieur geeft Mercedes niet veel meer informatie mee. Al zullen we zonder twijfel niet lang moeten wachten op de lancering van de Mercedes-AMG SL. Volgens de geruchten staat er zelfs terug een SL 73 op de planning. Deze keer niet met een gigantische 7.1 liter V12 maar wel met een V8 met hybridekracht die meer dan 700 pk moet genereren. Dit wordt een cabrio om naar uit te kijken.

Mercedes-AMG SL interior 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws