Nissan toont vierde EV, wordt crossover coupe

Nissan EV concept

Nissan heeft vandaag met grote bombarie haar EV36Zero project (lees: EV 360) uit de doeken gedaan. Specifiek gaat het over een investering van 1.16 miljard euro om de Britse Sunderland fabriek om te vormen tot een elektrische megafabriek. Daar hoort uiteraard ook een nieuw model bij. Nissans' vierde EV komt daardoor in beeld.

Wat Tesla kan, moeten wij ook kunnen. Dat moeten ze althans bij Nissan hebben gedacht. Want de Japanse autogigant heeft besloten fors te investeren in de Britse Sunderland-fabriek. Die investering van maar liefst 1.16 miljard euro moet er voor zorgen dat Sunderland een megafactory voor EV's wordt. Al spreekt Nissan liever van een EV Hub.

EV HUB

Nissan doet die investering trouwens niet alleen. Nee, ook de Britse regering en batterijproducent Envision AESC doen een aardige duit in de zak. Zo zal Envision AESC in Sunderland een gigantische batterijfabriek bouwen met een capaciteit van 9 GWh (lees: véél accupakketten). Nissan zal dan weer Sunderland omvormen tot een EV-fabriek, net zoals Audi ook al met Vorst deed in ons land. Het Japanse merk wil er echter voor zorgen dat via hernieuwbare energie en 2nd life-accu's de gehele cyclus kan draaien op 100% zuivere energie.

Nissan EV concept

Tenslotte bouwt Nissan niet zo maar een nieuw fabriek. Nee, bij de nieuwe fabriek behoort ook een nieuw auto. Daar is momenteel nog niet veel over geweten. Een eerste teaserbeeld toont evenwel dat het over een crossover zal gaan met coupelijn. Of wat had je anders gedacht? Momenteel bouwt Nissan trouwens al de Leaf in Sunderland, de e-NV200 in Barcelona en de Ariya rolt in Japan van de band.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws